Laxlasagne

Laxlasagne i form

Laxlasagne i form

Ikväll ville Mattias äta ute. Själv var jag sugen på den laxlasagne jag gjorde ordning under dagen. Det blev att vi köpte hem pizza och kebabrulle (ibland låter jag Mattias bestämma 🙂 ). Lasagnen får ätas en annan dag. Den verkar väldigt nyttig och god. Jag älskar rökt lax. Receptet hittade jag i DN.

 Laxlasagne, 4 port

250 g lasagneplattor (ca 12 st)
300 g fryst bladspenat
1 krm dragon
350 g kesella
2 krm salt
0.5 krm kajennpeppar
150 g rökt lax
1 msk olivolja
4 msk riven ost

Koka lasagneplattorna i 2–3 minuter, ta upp och låt dem rinna av på en handduk. Värm spenaten så att det mesta av vätskan ångar bort. Tillsätt dragon och vänd ner kesellan. Smaka av med salt och kajennpeppar. Skär laxen i strimlor. Bottna en ugnspanna med bakplåtspapper. Varva pastaplattor med spenat- och kesellablandning och lax. Bred lite sparad kesellablandning på den översta och strö på riven ost.  Sätt in mitt i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *