Picknick i det gröna

Picknick i det gröna

Picknick i det gröna

Finns det något härligare än picknick i det gröna?! Gärna i trevligt sällskap och med något gott drick- och ätbart i picknick-korgen. Picknick har vi oftast på sommaren på en strand eller i en park men lika mysigt och härligt kan det vara att ta med sig en välfylld picknick-korg på en skogspromenad under hösten, skidbacken under vinter eller framför brasan i vardagsrummet en regnig och mulen dag oavsett årstid.

Mellis-picknick hemma på tomten

Mellis-picknick hemma på tomten

Jag överraskade Gustaf med en mellis-picknick hemma på vår egen tomt. Filippa var hos en kompis och missade vår mysstund på gräsmattan. I korgen hade jag färskt bröd, Kavli mjukost, goda bullar, saft och te. Kavli mjukost är riktigt smidigt att ta med på picknicken, när man campar eller åker båt. Osten behöver nämligen inte förvaras kallt. När man väl öppnat en tub bör den förvaras i kylskåp men den klarar sig ganska många timmar utan att bli dålig. Mjukosten sparar dessutom plats då det är ett smidigt allt-i-ett pålägg. Fungerar som ersättning för smör och ger pålägg bestående av riktig ost och tex skinka, bacon eller räkor i en och samma praktiska förpackning.

Dags att hugga in på godsakerna!

Dags att hugga in på godsakerna!

Lite rolig kuriosa är att grundaren av Kavli, Olav Kavli, i flera år jobbade hårt med att få fram just en ost med lång hållbarhet i rumstemperatur då kylskåp inte fanns i varje hem och 1924 lyckades han till slut. Denna ost, kallad Primula efter den första blomman att spira om våren, blev grunden till Kavli mjukost.

Gustaf vill fylla varenda milimeter på smörgåsen med den goda räkosten!

Gustaf vill fylla varenda milimeter på smörgåsen med den goda räkosten!

Jag föredrar att ringla över min Kavli mjukost.

Jag föredrar att ringla över min Kavli mjukost.

Det är roligt att se hur olika vi lägger på vår mjukost på mackan. Jag gillar att ringla över min ost medan barnen gärna ser att varenda millimeter av smörgåsen är täckt. Alla gillar vi att ta ganska mycket ost, livsnjutare som vi är. Min favorit är skinkosten, barnens favorit är räkosten. Därför måste vi alltid ha minst två olika tuber med oss för att undvika frukost-katastrof!

Nöjd kille!

Nöjd kille!

Jag och Gus åt och njöt av allt det goda, spelade Uno och hade en riktigt mysig stund tillsammans.

Detta är ett sponsrat inlägg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *