Höstens faktaböcker hos Norstedts

Höstens faktaböcker hos Norstedts

Höstens faktaböcker hos Norstedts

Sju sorters kakor och sandwich på Majs vis.

Sju sorters kakor och sandwich på Majs vis.

Pensionärsvarning men sååå gott!

Pensionärsvarning men sååå gott!

I veckan var på kafferep hos Norstedts förlag. Det var ett kafferep med sandwichar – leverpastej och färskost, och sju sorters kakor på Majs vis – kolasnitt, bondkakor, syltkakor, brysselkex, chokladsnitt, strassburgare och ett flarn av något slag. Riktig pensionärsvarning på detta, men jag har väl blivit till åren, hehe! Hur gott som helst! Till dricka kaffe och te i fint porslin och ett glas sherry. Medan vi fick njuta av alla godsaker fick vi en trevlig presentation av höstens faktaböcker hos Norstedts.

Författarna själva presenterar sina kommande böcker.

Författarna själva presenterar sina kommande böcker.

Vi fick möta:
Nyfiken Grön av Cecilia Blankens. Skribenten Cecilia Blankens och kostekonomen Kristin Johansson, själva allätare med längtan efter ett grönare liv, tar oss med på en resa in i den vegetariska världen, mot nya vardagsfavoriter, festliga kalasmåltider och snabba snacks som förenklar familjelivet. Recept och fakta i en trevlig blandning.

Nytt från Bildningsakuten av Göran Everdahl. Vi får åter hjälp att bli experter på de mest skilda områden. En bok som lär ut det viktigaste, men också det oviktigaste och det roliga.

The Flying Elk av Björn Frantzén. The Flying Elk är en restaurang i Gamla Stan, Stockholm. Här kommer nu kokboken med rätterna och matfilosofin bakom restaurangen. Allt anpassat för hemmakocken. Vi får dessutom veta mer om den där mytomspunna flygande älgen.

Green Kitchen Smoothies av David Frenkiel och Luise Vindahl. De bästsäljande författarna David Frenkiel och Luise Vindahl delar med sig av 50 vete- och sockerfria smoothies alla fyllda av energi.

Pluras bästa av Plura Jonsson. Plura har gett ut fem kokböcker genom åren och här kommer favoriterna från Pluras kokboksskatt, blandat med personliga texter och några av Pluras underbara målningar.

Livet är en sjukamp av Carolina Klüft. Den tidigare sjukamparen som inte kunde förlora berättar här om sina känslor, tankar och strategier för att hantera det som kallas livet. Hon berättar hur hon format sin egen väg och använt leken som livlina. Det handlar om att ge 100 % och om de verkliga segrarna. Alltså den här kvinnan, hon strålar, vilken förebild!!!

I köket hos Maj, en hemmafrus bästa recept av Lotta Kühlhorn och Kristina Sandberg. Kristina Sandbergs fiktiva succéromaner om hemmafrun Maj utspelar sig till stor del i köket. Nu får Maj sin egen kokbok med maten hon lagar i romanerna. Ett 100-tal klassiska recept hämtade ur Majs bokhylla. Här finns husmanskosten, småkakorna och den flotta kalasmaten. Nu kanske ni förstår temat på kafferepet vi bjöds på – sju sorters kakor enligt Maj med kakor som Maj brukar baka i böckerna.

Hjärtvänlig mat  av Gun-Marie Nachtnebel och Annika Tidehorn. Författarna Annika Tidehorn och Gun-Marie Nachtnebel har sammanställt de bästa råden för bättre hjärthälsa. Vad är egentligen bra och dålig mat? Hur mycket ska vi motionera och hur påverkas våra hjärtan av stress och dålig sömn? Boken består av en faktadel och en receptdel.

Lilla Ego : en oklassisk kokbok av Daniel Räms och Tom Sjöstedt. Restaurang Lilla Ego, liksom The Flying Elk är den belägen i Stockholm, driven av Årets kock-vinnarna Tom Sjöstedt och Daniel Räms gick från uppstickare till fullbokad toppkrog på nolltid. Idén att bjuda lyxmat till budgetpris blev en succé och är det fortfarande flera år efter öppnandet. Denna oklassiska krog får nu sin första oklassiska kokbok med spännande, lite annorlunda recept.

Sticka nordiska mönster av Johanna Wallin. I den här boken kopplas klassiska mönster till sitt ursprung och genom historiska föremål väcks traditionella tekniker och vackra motiv till liv. Boken innehåller 31 olika diagram och beskrivningar av projekt.

Ännu mer hälsa!

Ännu mer hälsa!

Förutom dessa böcker kommer ytterligare två hälsoböcker som inte var representerade på plats. Stora träningsboken för kvinnor av Lovisa Sandström och Jessica Almenäs samt Mitt stressfria år av av Karin Björkegren Jones.

Längtar ni lika mycket som jag till hösten efter att ha läst detta?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *