Veganer äter bara gräs

Veganer äter bara gräs

Veganer äter bara gräs

Igår tipsade jag om boken Vegetarian på riktigt. Idag vill jag tipsa om boken Veganer äter bara gräs av Petra Cavini. De båda böckerna kompletterar varandra väldigt bra. Båda består av en faktadel och en receptdel. Medan Vegetarianer på riktigt fokuserar på mat från grunden fokuserar Veganer äter bara gräs på olika växtbaserade alternativ som finns att köpa i butik.

Tallriksmodellen för en vegan

Tallriksmodellen för en vegan

Boken börjar med en grundläggande vegogenomgång. Vi får tips på hur man kan göra skillnad i vardagen, miljömärkningarnas betydelse, e-nummer att undvika, ersättningsguide med växtbaserade alternativ till kött/fisk/fågel, tallriksmodellen för en vegan etc.

Barnvänliga recept.

Barnvänliga recept.

Sedan följer 20 veganska recept. Recepten har under ett år testats fram av en matpanel och kräsen smakjury bestående av nio barn. Recepten är tänkta att passa hela familjen och innehåller recept anpassade för både middagsbordet och kalaset. Vi hittar tex recept som Carbonara, Farmor Ullas kålpudding, Pasta med ostsås, Kladdkaka med vit chokladsås och Superkanelbullar.

Recept på Gyros

Recept på Gyros

Boken är bra och jag kan tänka mig att många nybörjare kommer få stor nytta av boken. Själv är jag kluven. Jag gillar de olika köttsubstituten som finns att köpa men föredrar egentligen att laga mat, både vego och icke-vego från grunden. Tycker att prislappen på de gröna halvfabrikaten är på tok för hög. Jag tänker mig att jag i mina vanliga recept lätt kan byta ut proteinet mot de gröna köttsubstituten. Jag vill hellre ha vegorecept från grunden. Jag är inte heller förtjust i bilderna i boken. De är mörka, tråkiga och allt annat än inspirerande. Ungefär som mina bilder här på bloggen alltså, haha! Men det finns ett gäng helt okej recept och är trots allt en bra nybörjarbok!

Superkanelbullar.

Superkanelbullar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *