Hurghada Grand Aquarium

Mina barn älskar djur! Varje år ser vi till att besöka några av alla de stora djurparkerna i Sverige. Kolmården , Eskilstuna zoo, Skansen, Furuvik etc. Även när vi är på semester blir det ett eller annat djurparksbesök, både i Sverige och utomlands. Vi har besökt ett antal i olika länder genom åren av varierande kvalitet. En del har varit toppen, andra riktiga bottennapp.

I Egypten har vi aldrig varit på något djurparksbesök. Vi har däremot snorklat, åkt glasbottenubåt och ridit kamel. Här om dagen gjorde vi dock utflykt på egen hand till Hurghada Grand Aquarium. Här finns över 100 olika vattendjur som motsvarar 1200 olika arter. Akvariet är uppbyggt i 24 olika gallerier där var och en motsvarar en unik djurmiljö.

I utomhusdelen finns bland annat ett par trötta krokodiler, pelikaner, flamingos, jättesköldpaddor och apor. Inne finns ormar, hajar, rockor, sköldpaddor och mängder av olika vackra fiskar och koraller i olika tanks och uppbyggda tunnlar. Vi fick se när de matade några av vattendjuren genom att en dykare dök ned med fiskmaten i en stor tank.

Vi avverkade akvariet väldigt snabbt. Det fanns egentligen inte mycket att se. Skansenakvariet hemma är 10000 gånger bättre. Jag hade kunnat gå runt och tittat en stund till men övriga i familjen var besvikna och ville mest därifrån så snabbt som möjligt. Trist att det blev en besvikelse, akvariet hade kunnat göras så mycket bättre med lite engagemang och vilja från Egyptierna. Nu kändes det bara som en mycket dyr (totalt med taxi tur och retur till hotellet 1500kr för oss fyra) turistfälla.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *