Husmanskost

Dagens middag bjöd på traditionell husmanskost. Det blev kålpudding med potatis och lingonsylt. Gustaf åt som vanligt mest bara sylt (smakade ett par skedar när Mattias matade honom), Filippa åt av allt och tyckte det var väldigt gott, speciellt edamamebönorna vi hade till, Filippas kompis åt bara sylt (smakade varken på potatis, köttfärs eller kål), jag och Mattias åt allt och tyckte det var mycket gott! Alltså vinner vi som tyckte det var gott 🙂

Kålpudding, potatis, sylt, ärtor och majs

Kålpudding, potatis, sylt, ärtor och majs

Kålpudding, 4 port

1 kg vitkål
smör
2 msk sirap
salt

400 g blandfärs
1 ägg
1 dl vatten
salt, peppar

Skär vitkålen i bitar och stek den i smöret. Salta och peppra. När kålen blivit mjuk så häll på sirap och låt puttra en liten stund.

Blanda köttfärsen med ägg, vatten, salt och peppar. Bred hälften av vitkålen i botten på en form. Täck med köttfärsen och bred ut resterande vitkål överst. In i ugnen 175C ca 45 min.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. september 28, 2010

    […] till middag ikväll. Allt i en och samma form, praktiskt och bekvämt. Det blev en klassisk kålpudding. En del gillar att ha brunsås till sin kålpudding. Vi tycker att det räcker med lingonsylt och […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.