Vardagsmat
Så har man börjat jobba. Visserligen har jag ”bara” varit ledig i tre veckor, men det har känts mycket längre och jag är faktiskt helt utvilad. Vi har under ledigheten hållit oss inom Sveriges gränser. Vi har bland annat varit på Parken Zoo i Eskilstuna, Östersund, Åre och här hemma i Stockholm. Vi har badat i pool, i havet (eller sjöar är det väl, dvs Storsjön och Mälaren), varit på djurparker, tivoli, lekland, lekparker, cyklat, sparkat, hoppat, kollat på tv, ja allt mellan himmel och jord har vi hittat på.
I höst väntar ytterligare tre veckors ledighet och en resa till Thailand. Det ser vi mycket fram emot hela familjen.
Tillbaka till vardagen alltså och därmed tillbaka till vardagsmatlagning. Det kan innebära lite enklare rätter och mer snabblagade rätter då tiden blir mer knapp. Mycket förberedelser är också min melodi. Jag förbereder så mycket som möjligt av morgondagens mat dagen innan när barnen gör något annat eller sover.
Kvällens middag som blev torsk förberedde jag igår söndag. Det blev fiskgratäng med spenat- och citronsås. Det jag behövde göra idag var att gratinera klart fisken i ugnen. Vi hade färskpotatis till. Den kokade jag också redan igår. Grönsakerna, dvs kokt broccoli och lite blandad sallad, fixade jag till idag. Det är enormt smidigt att ha så mycket förberett. Stressmomentet att ha maten klar när hungriga barn blir otåliga försvinner helt och hela familjen får ett helt annat lugn. Skönt! Maten var dessutom mycket god!
Senaste kommentarer