En rasande god chili con carne

En rasande god chili con carne
En rasande god chili con carne
Dags att köra igång min Crock Pot, allt är laddat och klart!
Dags att köra igång min Crock Pot, allt är laddat och klart!
Chili con carnen är klar efter 6 timmar på låg värme.
Chili con carnen är klar efter 6 timmar på låg värme.

Chili con carne är en riktig middagsklassiker som man aldrig tröttnar på. Jag har lagat den i många olika varianter och det bästa med denna typ av recept är att man lätt kan anpassa den efter eget smak och tycke och vad som finns hemma i skafferi och kyl. Jag föredrar att göra min Chili con carne i Crock Pot för att få fram det där lilla extra. Idag lagade jag en rasande god chili con carne med bland annat apelsin och honung som verkligen satte pricken över i. Receptet är inspirerat av Tommy Myllymäki.

Vi njuter vår chili med hembakat naan, gräddfil och grönsaker!
Vi njuter vår chili med hembakat naan, gräddfil och grönsaker!

Som vanligt avnjuter vi vår chili med hembakat naan, gräddfil och grönsaker. Nästan för gott för att vara sant!

Chili con carne!
Chili con carne!

Chili con carne, 4 -5 port

2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 röd chili
400 g nötfärs
2 tsk paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen koriander
1 burk krossade tomater
1 burk stora vita bönor
1 burk vita bönor i tomatsås
1,5 msk honung
1 apelsin, saft och skal
salt och peppar

Skölj den röda chilin. Snitta upp den och ta ut de starka kärnorna. Behåll kärnorna om du vill ha mer hetta. Hacka lök, chili och vitlök. Bryn köttfärsen i Crock Pot-grytan på spisen för de modeller som klarar detta, alternativt i en stekpanna på spisen (obs. Det är inget måsta att bryna köttfärsen innan tillagning, jag tycker det ger bättre konsistens och godare smak). Ha ner lök, vitlök och chili och stek glansig. Ställ tillbaka grytan på tillagningsenheten. Sila och skölj de stora vita bönorna och häll ned i grytan. Tillsätt krossade tomater och vita bönor i tomatsås. Riv apelsinskal och pressa apelsinsaft ner i grytan. Tillsätt även honung. Krydda med salt, svartpeppar, paprikapulver, spiskummin och koriander.

Låt gå på svag värme i 6 timmar. Njut tillsammans med ris eller bröd (naan) och en fräsch sallad.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *