In i ugnen igen

Har sagt det många gånger förut och kommer säga det många gånger till, mat som sköter sig själv i ugnen är guld värd för en heltidsarbetande småbarnsförälder som inte känner att tiden räcker till.

En fin falukorv med hög kötthalt följde med mig hem från affären idag. Den skårades och fylldes med godsakerna äpple, lök, bostongurka, ost och senap. Det går på 5-10 minuter. Under tiden kokar du makaroner. Lugn, inga snabbmakaroner. Du hinner gott och väl koka vanliga. Det tar ca 8 min. När de är färdigkokta, rör i lite smör och låt stå i kastrullen. Värm ev på innan servering.

Sätt in korven i ugnen på 200 grader i 30-40 min. Under tiden gör du grönsaker och dukar. Sen kan du lugnt luta dig bakåt i några minuter i soffan, sätta upp fötterna på bordet och ANDAS… Eller, nej tyvärr. Det är då man passar på att göra alla andra måsten. Livet är hårt!!!

Maten blev i alla fall lika god som vanligt. Ugnsbakad falukorv, makaroner, grönsaker, senap och ketchup.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.