Ljuvlig chili con carne i Crock Pot

Nu ska jag laga ljuvlig chili con carne i Crock Pot

Nu ska jag laga ljuvlig chili con carne i Crock Pot

Middagen idag var något utöver det vanliga. Jag gjorde en helt ljuvlig chili con carne i Crock Pot. En chili con carne 2.0-ish.

Bryner alltid köttfärs och grönsaker innan jag lägger ner det i Crock Pot.

Bryner alltid köttfärs och grönsaker innan jag lägger ner det i Crock Pot.

I med krossad tomat, tomatpuré och vita bönor. Krydda efter smak och tycke!

I med krossad tomat, tomatpuré och vita bönor. Krydda efter smak och tycke!

I grund och botten en klassisk chili con carne gjord på köttfärs och bönor. Det som gav det lilla extra var att jag böt ut paprikan mot finskuren Pimiento de padron. Pimiento de padron är små gröna paprikor som är vanliga att äta som tapas eller snacks på spanska restauranger. Smaken är söt och mild med en viss bitterhet. Den gröna färgen satte verkligen pricken över i. En färggrann och vacker chili. Man äter ju med ögonen och en vacker maträtt ger ökad aptit.

Rör om innan tillagning.

Rör om innan tillagning.

Jag rekommenderar verkligen att långlaga chili con carne. Långlagat i tex en Crock Pot gör att smakerna kommer fram så mycket mer. Det blir en djupare och mustigare smak som är värd den extra tiden det tar. Med framförhållning är långlagat inte några problem.

Vi serverade chili con carne med nybakade källarfranska och fräsch grönsallad. Supergott!

Chili con carne

Chili con carne

Ljuvligt gott!

Ljuvligt gott!

Chili con carne, 4 port

600 g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 burk stora vita bönor
1 burk vita bönor i tomatsås
4 msk tomatpuré
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
Finhackad Pimiento de padron, mängd efter eget smak och tycke
salt, peppar, paprikapulver

Bryn köttfärsen i panna. Lägg ned i Crock Pot. Hacka lök och Pimiento. Pressa vitlöken. Bryn även detta i panna och lägg ner i Crock Pot. Tillsätt krossade tomater, vita bönor och tomatpuré. Krydda efter eget smak och tycke. Låt gå på svag värme i 6 timmar. Njut tillsammans med ris eller bröd och en fräsch sallad.

Källarfranskor, 8 st

25 g jäst
2 1/2 dl vatten
1/2 msk socker
3/4 tsk salt
1 1/2 msk olja
6-7 dl vetemjöl

Smula jästen i en degbunke. Lös upp jästen med fingervarmt (37 grader) vatten. Blanda i övriga ingredienser. Knåda degen smidig. Forma åtta frallor, vänd i mjöl och platta till dom något med handen. Lägg upp på plåt och låt jäsa under bakduk 40 min. Grädda bröden 10-12 min på 250 grader.  Låt svalna på galler.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *