Ljuvlig chili con carne i Crock Pot
Middagen idag var något utöver det vanliga. Jag gjorde en helt ljuvlig chili con carne i Crock Pot. En chili con carne 2.0-ish.
I grund och botten en klassisk chili con carne gjord på köttfärs och bönor. Det som gav det lilla extra var att jag böt ut paprikan mot finskuren Pimiento de padron. Pimiento de padron är små gröna paprikor som är vanliga att äta som tapas eller snacks på spanska restauranger. Smaken är söt och mild med en viss bitterhet. Den gröna färgen satte verkligen pricken över i. En färggrann och vacker chili. Man äter ju med ögonen och en vacker maträtt ger ökad aptit.
Jag rekommenderar verkligen att långlaga chili con carne. Långlagat i tex en Crock Pot gör att smakerna kommer fram så mycket mer. Det blir en djupare och mustigare smak som är värd den extra tiden det tar. Med framförhållning är långlagat inte några problem.
Vi serverade chili con carne med nybakade källarfranska och fräsch grönsallad. Supergott!
Chili con carne, 4 port
600 g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 burk stora vita bönor
1 burk vita bönor i tomatsås
4 msk tomatpuré
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
Finhackad Pimiento de padron, mängd efter eget smak och tycke
salt, peppar, paprikapulver
Bryn köttfärsen i panna. Lägg ned i Crock Pot. Hacka lök och Pimiento. Pressa vitlöken. Bryn även detta i panna och lägg ner i Crock Pot. Tillsätt krossade tomater, vita bönor och tomatpuré. Krydda efter eget smak och tycke. Låt gå på svag värme i 6 timmar. Njut tillsammans med ris eller bröd och en fräsch sallad.
Källarfranskor, 8 st
25 g jäst
2 1/2 dl vatten
1/2 msk socker
3/4 tsk salt
1 1/2 msk olja
6-7 dl vetemjöl
Smula jästen i en degbunke. Lös upp jästen med fingervarmt (37 grader) vatten. Blanda i övriga ingredienser. Knåda degen smidig. Forma åtta frallor, vänd i mjöl och platta till dom något med handen. Lägg upp på plåt och låt jäsa under bakduk 40 min. Grädda bröden 10-12 min på 250 grader. Låt svalna på galler.
Senaste kommentarer