Klara, färdiga, gå

Kvällens middag går på temat klara, färdiga, gå, dvs ät. Vissa dagar är bara mer stressiga än andra och torsdagar kommer troligen bli en sådan dag framöver. Då gäller det att ha tänkt till i förväg.

En del av barnens fritidsaktiviteter äger rum på vardagar, mitt under traditionell matlagningstid. Barnen är fortfarande för små för att ta sig till aktiviteterna själva och då krävs det skjutsning från den förälder som är hemma, samtidigt som mat måste lagas då barnen bör få i sig något matigt innan träningen och vi vuxna gärna vill äta innan vi svälter ihjäl!

Det är då Mamma Scans köttbullar, Findus fiskpinnar, Gorbys piroger etc åker fram i många barnfamiljers kök. Absolut inget fel på det, men jag har och kommer försöka att förbereda så mycket mat som möjligt i kyl och frys för att i möjligaste mån undvika detta.

Kvällens middag förberedde jag redan igår. I ugnen grillade jag Kronfågels handstyckade och urbenade kycklinglårfiléer som jag skar i mindre bitar. Kycklingen blandade jag med överbliven pasta och överbliven broccoli från korvmiddagen. In i kylen över natten. Idag behövde jag bara tärna fetaost och skära gurka, paprika, sallad, röd lök och körsbärstomater och vips hade jag en helt fantastisk kycklingsallad som bara var att hugga in på. Till detta serverade jag Mango Raja- och/eller Ceasardressing samt bröd. Jättegott, nyttigt och snabbt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

 1. Fröken M skriver:

  Godmorgon !!

  Haha, jag säger ju att jag haft flyt senaste veckorna,
  men ärligt talat så har jag ingen koll på vad som är i görningen med dessa tågbiljetter !

  Inte vad jag ska göra, vem/vilka jag ska träffa och inte vart jag ska bo.

  Möhippa har jag redan haft så det här kan bli VÄLDIGT spännande/ skrämmande 🙂

  HA en skön dag ! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *