Inte alltid som man tänkt sig

Efter middagen igår kväll såg jag fram emot att få sätta mig ner i soffan i lugn och ro efter att barnen gått och lagt sig och tillsammans med min man se en bra film på tv. Men det blir inte alltid som man tänkt sig.

När Filippa ska duscha upptäcker hon att hon har sårskorpor och var bakom ena örhänget (hennes fina örhängen från Miss Dee). Då ser jag och Mattias att ploppen till örhänget är borta. Vi vill göra rent örat och tar då ut örhänget. Då upptäcker jag till min fasta att ploppen sitter fast INUTI örat och har när jag tog ut hänget åkt ännu längre in… Vi ringer närakuten som ringer upp en halvtimme senare. Mattias och Filippa åker iväg och jag går och vankar oroligt runt i huset resten av kvällen.

På närakuten får de vänta en halvtimme på hjälp. Sedan får hon bedövningsplåster på örat, måste vänta ytterligare en halvtimme och sedan gör de ett försök att få ut ploppen men lyckas inte. Filippa får remiss till Astrid Lindgrens barnakut och de åker iväg dit. Först hänvisas de till närakuten där men sen tillbaka till själva barnakuten. De får ett rum ganska fort ändå (kötiden kan vara enoooorm annars) men det dröjer en stund innan hjälpen kommer. De sprutar in någon form av bedövningsmedel på örat och lyckas sedan få ut ploppen. Såret försluts med ett bandage och slutet gott allting gott ändå. Nu ska hålet växa igen helt för att läkas ordentligt och hon får ta nytt hål sedan om hon vill.

De är inte hemma förens efter 23 och under tiden har jag bara vankat oroligt i huset och haft telefonkontakt med dom och blivit uppdaterad vad som händer och sker med Filippa. Alltså inte riktigt som jag planerat kvällen 🙂

Det är tydligen ganska vanligt att ploppar fastnar och infektionsrisken är stor. Misstänker man att ploppen sitter fast ska man absolut inte själv ta ut örhänget, det förvärrade bara saken. Bra att veta!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Hanna skriver:

    Jag får PANIK när jag läser detta!!!!

  2. Emma Abrahamsson skriver:

    Vilket sammanträffande, EXAKT samma sak hände mig. Fast det var några år sedan nu.. Roligt att jag också först fick bedövningsplåster osv. men det gick inte att få ut den, men sedan när vi åkte till akuten sprutade dom in bedövningen och lyckades få ut den. Allt började på samma sätt för mig också att jag märkte att de var massa var och sår bakom örat men mer tänkte jag inte på det. Jaja, det slutade gott iallafall.
    Hälsningar Emma 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *