Drick dina superfood

Det är helt otroligt vilken hälsotrend som råder idag och intresset för hälsa och välmående bara ökar och ökar. Alla verkar vilja haka på boomen, inte minst livsmedelsindustrin. Redan tidigare existerande produkter nyttifieras och helt nya dyker upp. Kul!

I månadsskiftet februari/mars lanserades en helt ny dryck baserat på superfoods. Det är svenska dryckestillverkaren Guru Happy som kommer med två nyttiga ekologiska drycker, Macatac baserat på macarot, och Guru Happy Wonder Wheatgrass, baserat på vetegräs.

För er som inte vet vad superfoods innebär är det enkelt förklarat råvaror som har en hög näringstäthet, det vill säga ett högt näringsinnehåll i förhållande till energin som råvaran ger. Superfood och superfruits skyddar oss mot gifter och fria radikaler då de är sprängfyllda med antioxidanter och annan näring.

Guru HappyGänget bakom Guru Happy delade en gemensam vision om att göra nyttiga drycker och livsmedel baserade på superfood.  I flera år försökte de intressera de traditionella dryckesproducenterna och många var intresserade, men menade att man måste hälla socker i, annars säljer det inte. De vägrade och ville göra en ren och ekologisk produkt utan en massa socker och konserveringsmedel, så tiden gick. Nu finns det äntligen finansiärer och folk som tror på produkten och produktionen är igång!

Den gröna Guru Happy Wonder Wheatgrass passar såväl vuxna som barn, är lite matigare och passar därför perfekt som mellanmål. Den innehåller en dagsportion av vetegräs. Vetegräs kallas även det gröna blodet och innehåller samtliga livsnödvändiga aminosyror, mineraler, vitaminer, klorofyll och enzymer. Den är smaksatt med ekologisk juice från päron, apelsin och ingefära. Fruktjuicerna i drycken innehåller såklart naturligt fruktsocker, precis som all frukt, men drycken har annars inget tillsatt socker alls.

Den röda Macatac är baserad på maca, ekologiska fruktjuicer med smak av päron, blåbär och svartvinbär och toppad med en nypa ekologiskt rårörsocker. Drycken är kolsyrad och är mer en törstsläckande vuxendryck. Macaroten innehåller viktiga aminosyror, vitaminer och mineraler som kalcium och magnesium och är därför en riktigt bra energi- och återhämtningsdryck med många positiva hälsoeffekter.

Dryckerna har hyllats i flera stora hälsoinriktade dags- och veckotidningar/magasin.

Det finns väldigt få ekologiska drycker på marknaden idag och fram till nu har det inte heller funnits några som är baserade på superfood. Guru Happy känns därför som något helt unikt som ska bli riktigt spännande att testa! De har som sagt precis lanserats och finns på Ica-affärerna i Uppsala just nu. NK i Stockholm har tagit in dem och Ica-butikerna i Stockholm får dem under mars.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Jenny skriver:

    Ser riktigt goda ut! Jag som redan innan är ett fan av superfruits. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *