Festmat en helt vanlig söndag

Ikväll blev det festmat till både lunch och middag. Igår kväll hade vi trevliga middagsgäster och då bjöd vi på chili chesse balls till förrätt, helstekt entrecote med tryffelmos, vinsås, bearnaisesås och grillsåser, sallad, ostar och kex till huvudrätt och chokladkräm med hallonsås till efterrätt. Det blev smaskig lunch idag.

Dagen har för övrigt upptagits av simskola för båda barnen, Filippa var på kalas samtidigt som jag och Gustaf och Mattias gjorde ett nytt skridskoförsök och sist men inte minst var vi ute allihopa i snön och åkte pulka, madrass och snowracer. Här snöar det rejält nu och har i stort sett snöat hela dagen. Blir mycket skottning framöver (om nu inte snön smälter bort då temperaturen ligger runt noll).

Till middag gjorde jag kyckling i god sås, en middagsrätt som jag i vanliga fall brukar bjuda på när vi har middagsgäster. Passar perfekt en vanlig söndag också! Idag gjorde jag lite annorlunda. Dels testade jag att använda kycklingklubbor, dels bytte jag ut grädden mot matlagningsgrädde och creme fraichen mot lätt creme fraiche. Maten stod som vanligt inne i ugnen 2-3 timmar. Kycklingen blev helt perfekt. Den bara föll loss från benen och var hur mör och god som helst. Såsen blev lite lösare än vanligt men minst lika smakrik och lika underbart god! Ris och grönsaker till. Såååå gott!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fröken M skriver:

    Gud va mycke gott – nu blev jag sugen på att laga till en riktigt god ”måndagsmiddag” och överraska mannen med 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *