Jambalaya

Kvällens middag blev ett recept jag snubblade över på Kronfågels hemsida, nämligen Jambalaya. Mattias förknippar den rätten med att ta vara på rester och det har han rätt i, den skulle passa perfekt för det. Men nu hade vi inga rester, utan jag lagade till allt enligt recept. Jag böt dock ut vissa ingredienser, tex matvete mot hel dinkel, la till fler korvar, mer räkor, färsk spenat, färska tomater och tärnad avokado. Kyckingen jag använde mig av var hel, färsk Bjärekyckling.

Bjärekycklingen har inga tillsatser i fodret. Inget köttmjöl, inget fiskmjöl, inga medicinska tillsatser. De äter ett foder som bygger på majs. Den stora andelen majs i fodret ger kycklingköttet en gulaktig ton och ger den dess speciella smak. Majsen bidrar även till att kycklingen kan födas upp helt utan tillsats av antibiotika i fodret. Dessutom får Bjärekycklingen gott om utrymme att sprätta i och de går skyddade inomhus med en jämn och anpassad temperatur och fri tillgång till både foder och vatten. Nu älskar jag färsk, hel kyckling och denna var fantastiskt god den med och med alla fördelar som räknas upp ovan känns det ännu bättre att välja en Bjärekyckling framför ”vanliga”. Fast priset är förstås ganska mycket högre för en Bjäre.

Jambalayan var i mitt tycke helt fantastiskt god! Mattias och Filippa höll med. Gustaf åt bara korven och var väldigt missnöjd när han inte fick mer korv. Han är som jag skrivit förut galen i korv!

Jambalaya

Jambalaya

Jambalaya, 4 portioner

1 grillad kyckling
1 hackad  gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
4 port dinkelris
Buljong till kokning
2 tsk sambal oelek
4 chorizokorvar
100 g skalade räkor
125 g lätt förvällda sockerärter
Ca 2 dl ruccola sallad

Dela kycklingen och skär i mindre bitar. Fräs lök och vitlök i smör. Tillsätt dinkelris och anpassad mängd buljong. Låt koka samman enligt anvisning på förpackningen. Stek under tiden chorizo i slantar. Blanda matvete med kyckling, chorizo, räkor, sockerärter och ruccolasallad. Servera genast!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *