Kyckling på fredag

Vem har inte hört Kronfågels reklamlåt ”Kyckling på fredag”?! Kan tänka mig att när många står i affären på fredag eftermiddag och funderar på vad man ska äta till middag undermedvetet kommer att tänka på denna reklam och bestämmer sig för att äta kyckling till middag. Jag tror reklam påverkar många av våra köp och beslut, medvetet eller undermedvetet.

Jag blev så inspirerad av lunchen igår att jag ändrade middagsplanerna vi hade och bestämde att vi skulle laga en av rätterna till middag ikväll. Sen är det fredag och då passar kyckling bra vet vi ju! Mattias fick välja vilken rätt vi skulle laga och valet föll på Kryddmarinerad kycklingbröstfilé med soltorkade tomater på fruktig couscous med pinjenötter och basilika yoghurt. Det bästa med de tre rätterna vi lagade igår är att de bygger på mer eller mindre vanliga ingredienser som i alla fall oftast finns i mitt skafferi eller kyl.

Resultatet blev även denna gång fantastiskt gott. Mattias höll med. Dock tror jag att rätten med potatismos och sås kommer falla honom på läppen ännu mer.

Kryddmarinerad kycklingbröstfilé med soltorkade tomater på fruktig couscous med pinjenötter och basilikayoghurt, 4 port.

150 g couscous fullkorn
2 dl fågelbuljong på fond
3 msk olivolja
5 msk vitvinsvinäger
50 g paprika röd, tärnad
50 g aprikoser torkade, hackade
40 g russin
50 g honungsmelon, tärnad
3 msk salladslök skivad
2 msk persilja krusig, hackad
20 g pinjenötter, rostade
4 st kryddmarinerad kycklingbröstfilé med soltorkade tomater – Kronfågel
Salt, grovmalen svartpeppar

2 dl yoghurt meze
3 msk basilika färsk, hackad
2 msk lök röd, hackad
Salt, grön tabasco
Färsk basilika till garnering

Tillaga Kronfågels kycklingbröstfilé med soltorkade tomater och västerbottensost enligt anvisningen på förpackningen. Laga under tiden couscousen och basilikayoghurt enligt nedan: Häll couscousen i en större bunke. Koka upp buljongen. Smaksätt buljongen med olja och vinäger. Häll buljongen över couscousen. Lägg över plastfilm och låt stå i minst 10 min. Blanda sedan alla övriga ingredienser till couscousen. Smaka av med salt och grovmalen peppar.

Rör samman yoghurt, hackad basilika och hackad rödlök. Smaka av med salt och grön tabasco. Skär bröstfilén i passande bitar. Anrätta dem med couscous och basilikayoghurt. Garnera med färsk basilika.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.