Fisksoppa med räkor i Crock Pot

Ingredienser till Fisksoppa med räkor i Crock Pot

Ingredienser till Fisksoppa med räkor i Crock Pot

Fräs lök och vitlök tillsammans med saffran

Fräs lök och vitlök tillsammans med saffran

Ha i allt utom creme fraiche, torsk och räkor. Låt gå i två timmar.

Ha i allt utom creme fraiche, torsk och räkor. Låt gå i två timmar.

I söndags var jag och familjen traditionsenligt bjudna till Mattias kusin med familj på glöggfika. I år var konceptet lite annorlunda. Istället för att blanda vänner och släkt delades vi upp och bjöds på både fika och middag. Då vi inledde med fika valde värdinnan att göra lite lättare mat för att vi skulle få plats med allt gott. Till middag serverade hon fisksoppa som var helt magiskt god. Till detta aioli och nybakad baguette. Inte bara jag, utan de flesta, tog om flera gånger. Så gott! Den var så god att jag tog receptet och lagade den till middag redan på tisdagen. Jag lagade till soppan i Crock Pot men den går självklart lika bra att göra i kastrull/gryta på spisen. Tisdagens middag blev alltså fisksoppa med räkor i Crock Pot.

Tillsätt sedan torsk och creme fraiche och låt gå ytterligare 30 minuter.

Tillsätt sedan torsk och creme fraiche och låt gå ytterligare 30 minuter.

När soppan är helt klar tillsätter man räkorna och rör om.

När soppan är helt klar tillsätter man räkorna och rör om.

Klart att servera.

Klart att servera.

En helt underbar smakrik, krämig soppa med saftiga bitar av torsk och färska räkor. Jag köpte färdigskalade räkor i delikatessdisken men det går lika bra att använda frysta räkor som man skalar för hand. Enligt receptet ska man ha Bongs tomatsoppa. Jag hittade inte den i min affär och tog istället Findus tomatsoppa.

Fisksoppa med torsk och räkor.

Fisksoppa med torsk och räkor.

Fisksoppa med räkor i Crock Pot, 4 port

1 burk Bongs tomatsoppa
1 burk krossad tomat (400 g)
1 paket torsk (400 g)
1 påse färska eller frysta räkor (500 g)
1 burk creme fraiche
1 gul lök
2-3 klyftor vitlök
1 msk fiskfond
1 dl vitt vin
Dill
1 paket saffran
Salt och peppar

Hacka lök och vitlök. Fräs i smör i  Crock Pot-grytan eller i stekpanna tillsammans med saffran. Ställ tillbaka Crock Pot-grytan på tillagningsenheten. Häll ned tomatsoppa, krossade tomater, fiskfond, vitt vin och dill. Krydda med salt och peppar.

Låt gå på hög värme i 2 timmar. Tillsätt tärnad torsk och creme fraiche. Låt gå ytterligare 30 minuter på hög värme. När allt är klart rör du ned räkorna i den varma soppan och rör om.

Servera med aioli (1 burk creme fraiche, pressad vitlök, stark senap, salt och peppar) och ett gott bröd.

Tillagning i gryta på spisen: Vill man tillaga denna soppa på spisen gör man i princip likadant. Fräs lök och vitlök med saffran. Häll ned allt, även creme fraiche, utom torsk och räkor. Låt koka upp. Ha sedan i tärnad torsk och låt koka 7 minuter på svag värme. När allt är klart rör man ner räkorna. Klart att servera.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *