Kalori och film

Igår kväll tog jag och Mattias ett litet avbrott från vardagen. Vi skaffade helt enkelt barnvakt för några timmar och passade på att ta en middag på stan och se en film på bio. Väl behövligt då och då!

Då det var en vanlig tisdag ville vi inte slå på stora trumman och gå på någon dyr fancy-pancy restaurang. Mattias, som tränar mycket och gärna äter nyttigare maträtter, fick bestämma och valet föll på restaurang Kalori i Kungshallen. De har som mål att försöka möta allas matbehov och dieter med balanserad mat. Det är vällagad mat med rätt innehåll utan tillsatser. Fett och socker är minimaliserat i maten. Samtliga rätter serveras med mycket grönsaker/rotfrukter. Man bygger enkelt sin egen måltid efter vad man behöver, gillar eller tror på.

Pulled beef på restaurang Kalori

Själv valde jag en pulled beef med ugnsbakade grönsaker och hemgjord hummus på sidan om. Gott och fräscht!

American Hustle

Sedan var det dags för höjdpunkten – bio! Vi var inbjudna på förhandsvisning av den flerfaldigt Oscarsnominerade filmen American Hustle. Jag älskar att krypa ner i biomörkret och se en bra film med något gott att äta och dricka. Jag köpte en stor godispåse med alla mina favoriter och en cola. Det är vad Leva Sunt innebär för mig – högt och lågt. Balans mellan nyttigt och onyttigt!

Filmen var verkligen en fullpoängare. Storyn i sig kanske inte var den mest spännande, men vilka skådespelarinsatser. Fenomenalt! Den här filmen måste ni se!

Batterierna är laddade och nu är det bara att köra på resten av veckan!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *