Klimatsmart kaffeskrubb

Klimatsmart kaffeskrubb

Klimatsmart kaffeskrubb

I min rengöringsrutin ingår att använda mig av en bra peeling 1-2 gånger i veckan. Jag peelar både ansikte och kropp. En bra peeling tar bort döda hudceller och avlagringar och gör så att dagkräm, nattkräm, hudlotion, serum och olja tränger snabbare ner i huden och verkar på det sätt som är tänkt. Nu har jag fått hem en ny skrubb från skönhetsföretaget Optiat. Det är en klimatsmart kaffeskrubb som är skapade av kasserad kaffesump från Londons kaféer.

Kaffeskrubben har alltså dubbel effekt. Dels gör den huden mjuk och smidig, dels hjälper den till att återanvända avfall vilket leder till en mer hållbar framtid. Sverige är världens näst största kaffekonsument. Bara finländarna slår oss. I Storbritannien dricks det mer än 55 miljoner koppar kaffe varje dag och det har visat sig vara ett stort avfallsproblem. Syskonen William och Anna Brightman såg en möjlighet att ändra detta och startade varumärket Optiat vars sortiment i dagsläget består av kaffeskrubbar med olika dofter. Optiat är en akrynom på  One Person’s Trash Is Another’s Treasure.

Finns i fyra olika dofter. Jag har fått hem två av dessa.

Finns i fyra olika dofter. Jag har fått hem två av dessa.

Optiats skrubbar finns i fyra dofter. Jag har fått hem två av dessa för test. Dels Pick me up Lemongrass lifter, dels Feel great Mouthwatering mandarin. Båda innehåller en bas av sheasmör men har olika dofter. De är därför tänkta för olika användningsområden. Pick me ups kombination av citrongräs, lime och kokos är tänkt att pigga upp efter ett hårt träningspass. Feel great med sin doft av mandarin är tänkt för en förförisk dejtkväll.

Självklart har jag testat skrubberna och är nöjd. Lagom rivig mot huden och efterlämnar en mjuk och väldoftande känsla på ansikte och kropp. Favoritdoften blev Lemongrass. Den luktar fräscht. Mandarin-doften är jag personligen mer tveksam till. Båda har något för stark doft, men doften som lämnas kvar är perfekt.

Jag gillar verkligen tanken med dessa produkter och filosofin hos företaget som står bakom. Vilka eldsjälar! Hoppas många fler tar efter. Både inom skönhetsbranschen men även inom andra branscher.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *