Nyttig muggkaka med choklad och Nergi

Nyttig muggkaka med choklad och Nergi.

Nyttig muggkaka med choklad och Nergi.

Igår åt jag en nyttig muggkaka med choklad och Nergi till kvällsfika. Receptet hittade jag på Nergis hemsida. Jag böt dock ut den smälta chokladen mot 1 tsk kakao och tillsatte vaniljpulver. Müslin jag använde mig av, Risenta müsli chia & blåbär, fick jag med som varuprov av Risenta på Internationella müslidagen. En helt perfekt bas i denna muggkaka. I receptet ingår även 1 tsk socker. Det hade jag i, men nästa gång ska jag testa utan socker. Tror det blir minst lika gott. Ingår det någon form av torkade bär i müslin borde det ge tillräcklig sötma.

Galet gott!

Galet gott!

Mycket enkelt att röra ihop. Sedan två-tre minuter i mikron. Toppa med kokos, bär och frukt, nötter samt gärna vaniljkvarg eller liknande för att bryta av mot det söta. Galet gott! Det här kommer jag laga till fler gånger. Passar lika bra till frukost, mellanmål som kvällsfika.

Muggkaka med choklad, 1 port

40 g müsli
1 ägg
3 msk mjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk socker
1 msk mörk smält choklad
Nergi, hallon, riven kokos, nötter

Ta en mugg eller skål. Häll ned müsli, mjölk, ägg, socker och bakpulver. Mixa slätt. Tillsätt smält choklad. Tillaga 2-3 minuter i mikron. Låt svalna och ta bort från muggen/skålen. Häll upp på tallrik. Toppa muggkakan med Nergi, hallon och andra frukter och bär. Strö över riven kokos och hackade nötter. Klicka gärna på kvarg eller liknande. Ät och njut!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *