Nyttig muggkaka med choklad och Nergi
Igår åt jag en nyttig muggkaka med choklad och Nergi till kvällsfika. Receptet hittade jag på Nergis hemsida. Jag böt dock ut den smälta chokladen mot 1 tsk kakao och tillsatte vaniljpulver. Müslin jag använde mig av, Risenta müsli chia & blåbär, fick jag med som varuprov av Risenta på Internationella müslidagen. En helt perfekt bas i denna muggkaka. I receptet ingår även 1 tsk socker. Det hade jag i, men nästa gång ska jag testa utan socker. Tror det blir minst lika gott. Ingår det någon form av torkade bär i müslin borde det ge tillräcklig sötma.
Mycket enkelt att röra ihop. Sedan två-tre minuter i mikron. Toppa med kokos, bär och frukt, nötter samt gärna vaniljkvarg eller liknande för att bryta av mot det söta. Galet gott! Det här kommer jag laga till fler gånger. Passar lika bra till frukost, mellanmål som kvällsfika.
Muggkaka med choklad, 1 port
40 g müsli
1 ägg
3 msk mjölk
1 tsk bakpulver
1 tsk socker
1 msk mörk smält choklad
Nergi, hallon, riven kokos, nötter
Ta en mugg eller skål. Häll ned müsli, mjölk, ägg, socker och bakpulver. Mixa slätt. Tillsätt smält choklad. Tillaga 2-3 minuter i mikron. Låt svalna och ta bort från muggen/skålen. Häll upp på tallrik. Toppa muggkakan med Nergi, hallon och andra frukter och bär. Strö över riven kokos och hackade nötter. Klicka gärna på kvarg eller liknande. Ät och njut!
Såg jättegott ut