Kokospanerad fiskfilé och broccolimos
Kvällens middag blev ett recept inspirerat från senaste Elle Mat och Vin. Det blev kokospanerad fiskfilé och broccolimos. Det blev en god smak av kokosen, och hela rätten smakade fantastiskt gott! Längtar redan till lunchlådan imorgon! Till maten hade vi ärtor och resterna av de rivna morötterna från igår samt keso mini.
Kokospanerad fiskfilé, 5 port
800 g vit fiskfilé
1 dl dinkel fullkorn
3 ägg
2 dl riven kokos
2 dl ströbröd
Salt och peppar
1 msk olja och 1 msk smör till stekning
Skär fiskfilén i tre centimeter breda bitar. Ta fram tre stora djupa tallrikar. Fyll en med mjöl, en med tre stycken uppvispade ägg och slutligen en med ströbröd och kokos som blandas. Doppa fisken först i mjölet, sen det uppvispade ägget och slutligen i kokosblandningen. Salta och peppra och stek i olja i en stekpanna tills fisken är gyllenbrun på båda sidor.
Senaste kommentarer