Kokospanerad fiskfilé och broccolimos

Kokospanerad fiskfilé med broccolimos

Kokospanerad fiskfilé med broccolimos

Kvällens middag blev ett recept inspirerat från senaste Elle Mat och Vin. Det blev kokospanerad fiskfilé och broccolimos. Det blev en god smak av kokosen, och hela rätten smakade fantastiskt gott! Längtar redan till lunchlådan imorgon! Till maten hade vi ärtor och resterna av de rivna morötterna från igår samt keso mini.

Kokospanerad fiskfilé, 5 port

800 g vit fiskfilé
1 dl dinkel fullkorn
3 ägg
2 dl riven kokos
2 dl ströbröd
Salt och peppar
1 msk olja och 1 msk smör till stekning

Skär fiskfilén i tre centimeter breda bitar. Ta fram tre stora djupa tallrikar. Fyll en med mjöl, en med tre stycken uppvispade ägg och slutligen en med ströbröd och kokos som blandas. Doppa fisken först i mjölet, sen det uppvispade ägget och slutligen i kokosblandningen. Salta och peppra och stek i olja i en stekpanna tills fisken är gyllenbrun på båda sidor.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.