Korv i sås är gott men inte Korv Stroganoff

Igår berättade jag för min son 4 år vad vi skulle äta till middag idag. Det skulle bli Korv Stroganoff med ris. Det gillar inte jag sa han väldigt bestämt. Idag presenterade jag middagen istället som korv i sås med ris. Det möttes av ett jättejubel från hans sida. Vad gott mamma!, var den spontana reaktionen. Nu vet jag inte om det var dagsformen eller namnet som avgjorde, men det var i alla fall roligt att se hur olika reaktionen kan bli beroende på hur man presenterar maten, både namn- och utseendemässigt!

Till korven serverade jag dinkelris och gröna bönor. God och rustik höstmat!

Korv Stroganoff, 4-5 port

800 g falukorv
1 gul lök
5 msk tomatpuré
3 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
Salt, peppar, paprikapulver

Skiva korven. Hacka löken. Fräs falukorven i lite smör. Låt löken fräsa med några minuter. Krydda. Häll på tomatpuré och vatten. Låt koka ca 10 minuter. Häll i grädden och koka upp. Servera med ris och grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. milla skriver:

    Känner igen det. Fick säga till dottern att det var korvgryta då gick det bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *