Stora grytan åkte fram

Igår åkte största grytan fram. Inte för att jag egentligen behövde en så stor gryta men det kändes bra att den också kommer till användning. Jag bockade nämligen av ytterligare en punkt på att-göra-inför-jul-listan. Jag gjorde en sats rödkålssallad. Jag övergav mitt väl beprövade recept och testade istället ett som jag hittade på Arlas hemsida. Rödkålssalladen blev mycket god! Inte alls så söt som de färdiga man köper i affären. Mängden socker (i form av svartvinbärsgelé i detta fall) var försvinnande liten. Gav en lagom sötma. Kommer passa utmärkt på julbordet till tex korv och skinka.

Rödkålssallad, 2 burkar

1 rödkålshuvud, ca 1 kg
1 gul lök
2 syrliga äpplen
2 msk smör
5 kryddnejlikor
3 kryddpepparkorn
1 tsk salt
1 msk vinäger
2 msk vinbärsgelé eller honung

Skär kålen i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen. Skala löken och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Fräs kål och lök i omgångar i smör i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt äpple och övriga ingredienser. Koka upp och låt koka på svag värme under lock 40-45 min. Rör om då och då.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    Mums vad gott 🙂 kram Diana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.