Räkor i vitt vin och grädde
Jag är ingen glammig glamourbloggare om ni nu trodde det. Lever ett helt vanligt Svensson-liv med heltidsjobb, villa, volvo (VW om man ska vara korrekt), man och två barn. Går sällan på events. Det händer därför inget extra roligt i mitt liv just nu som jag kan skriva om. Ni får istället hålla till godo med recept på maten jag har lagat till i veckan. Den ena rätten godare än den andra! Sveriges Mästerkock nästa liksom. Min son sa häromdagen att han tycker att jag ska söka, hahaha! Gårdagens middag var verkligen något utöver det vanliga. Räkor i vitt vin och grädde. Till detta blev det tagliatelle.
En snabblagad pasta med lyxkänsla! Går superlätt och supersnabbt att slänga ihop. Lukterna som sprider sig i huset är magiska. Och oh my, vad gott det blev. Magiskt! Gustaf som avskyr både lök och varma grönsaker åt så det stod härliga till. Det här kommer vi garanterat laga till många gånger framöver.
Räkor i vitt vin och grädde
ca 400 g skalade färska räkor
4 st vitlöksklyftor
10 cm purjolök, vita delen
2 dl vitt vin
2 dl grädde
2 msk pesto
färskmalen svartpeppar
1 msk fiskfond
1 nypa salt
10-15 st körsbärstomater
smör att steka i
Hacka vitlöksklyftorna fint. Strimla purjolöken i tunna skivor. Fräsa vitlök och purjo i smör i varm panna tills löken blir glansig. Häll i det vita vinet och låt det reduceras till ungefär hälften. Tillsätt grädde, pesto och fiskfond och koka upp. Smaksätt med salt och svartpeppar. Lägg i räkorna och tomaterna och låt de koka med de sista minuterna. Servera med kokt pasta. Toppa med riven parmesan.
Senaste kommentarer