Ladda för en fruktfest

Jag tror verkligen på balans. Balans mellan nyttigt/onyttig, slowcooking/fastfood, träna/slappa, kondition/styrka, arbete/fritid, titta på tv/läsa, prat/tystnad, etc. Vad gäller maten som finns att köpa på snabbmatskedjorna av idag är den oftast inte särskilt nyttig, men som jag skrev förut får vi inga hälsoproblem eller lägger på oss oönskade kilon även om man äter ett hamburgermeal då och då. Det är först när det blir en vana som det blir ett verkligt problem.

Cut the rope

Mina barn tjatar ofta, precis som så många andra barn också gör antar jag, att få åka till McDonald’s och äta. Om det är maten eller leksaken de är ute efter låter jag vara osagt. Att det alltid ingår grönsaker eller frukt i McDonald’s Happy Meal tycker jag är bra. Barnen får på så vis, utan pekpinnar, lära sig att det gröna är ett naturligt inslag i en balanserad måltid. Ibland skippar mina barn sina pommes frites och äter bara morötterna som tillbehör istället.

Laddad för en fruktstund

För att ytterligare stimulera barnens intresse för frukt och grönt ingår i Happy Meal just nu smarta hjälpmedel som gör det ännu enklare och roligare för barn att äta frukt. Det är åtta fruktiga sk Om Nom-leksaker från spelet Cut the rope och består bland annat av bananskivare, juicepress, melonskopa och fruktskål. Genialt McD! Bästa leksaken efter Bok Happy Meal! Kampanjen pågår till 18/9.

Hållaren för äpple följer med Gus till skolan

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. Idag fick barnen mcD och herregud sammanbrottet när det inte var frukthållaren (stora monstret med äpple i munnen) som S sett en skolkompis ha utan en annan variant. Ojoj.
    Har du en över till salu? 🙂

  2. admin skriver:

    Allt för mina läsare 🙂 !!! Hör av mig till dig!

  3. fireplayer skriver:

    Här har vi också gjort vårt allt för att hitta just den med äpplet i mun – vi har alla utom den – och ungarna är sååå lessna – råkar du sitta på fler eller vet var de skulle kunna finnas tro? Tack /Peter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *