Rödkålssallad gjord med Crock-Pot
I oktober uppgraderade jag min Crock-Pot med en ny utrustad med automatisk omrörningsfunktion. Den har gått varm här hemma. Att kunna lägga i ingredienser på morgonen och ha färdig mat när man kommer hem trött och slut efter en lång arbetsdag är fantastisk. Förutom att maten lagar sig själv smakar den också betydligt mycket mer än mat som tillagas under kortare tid. I helgen gjorde jag en av julens måsten, rödkålssallad gjord med Crock-Pot. Jag har testat att använda Crock-Pot till det förut men nu med nya automatiska omrörningsfunktionen blir det om möjligt ännu smidigare då grytan rör om sig själv.
Som vanligt följde jag mitt klassiska recept och resultatet blev helt makalöst bra! Mjuk men ändå krispig kål med fantastiska smaker. Kommer sitta som en smäck till all övrig god julmat.
Rödkålssallad, 2 burkar
1 rödkålshuvud, ca 1 kg
1 gul lök
2 syrliga äpplen
2 msk smör
5 kryddnejlikor
3 kryddpepparkorn
1 tsk salt
1 msk vinäger
2 msk vinbärsgelé eller honung
Skär kålen i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen. Skala löken och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Fräs kål och lök i omgångar i smör i en gryta eller stor stekpanna. Tillsätt äpple och övriga ingredienser. Häll över i en Crock-Pot. Låt gå på svag värme i cirka 5 timmar.
Hur länge håller den sig? Tänkte om man kan göra den i förväg nu innan jul:)
Då den innehåller socker i form av svartvinbärsgelé håller den i alla fall ett par veckor, om inte mer. Självklart förvaras svalt i kylen!!!