Lakritsfestivalens årliga lakritsbuffé
I helgen är det äntligen dags för en av årets höjdpunkter för alla lakritsälskare. På lördag slår Lakritsfestivalen upp portarna, även i år på Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm. Lakritsfestivalen är en riktig folkfest. Man kan provsmaka och köpa lakritsprodukter i alla dess former och har även möjlighet att delta i lakritsinspirerade aktiviteter. Några av alla aktiviteter är trolleri, ballongmagi, lakritsprovning, lakritspyssel, matlagningskurs, festivalspa med lakritsmassage, polkagrisbakning och uppträdande av Galaxa. Jag fick en föraning om vad som komma skall på Lakritsfestivalens årliga lakritsbuffé för press och bloggare.
Lakritsfestivalens lakritsbuffé har aldrig gjort mig besviken. Ett urval av allt gott som kommer finnas på festivalen placeras på ett och samma bord och det är bara att hugga in och äta så mycket man vill. Och äta vill man! Jag kunde knappt slita mig därifrån.
Jag hade jäktat hela dagen och förutom att njuta av all god lakrits passade jag även på att få ett smakprov av den härliga lakritsmassage som Sparadiset erbjuder i helgen. Jag kan tala om att det gjorde underverk med min trötta kropp. Ska ni besöka festivalen i helgen så unna er detta!
Missa inte heller den goda lakritsmenyn som finns till försäljning i restaurangen och inte heller lakritsdrinken Mammsens Liquorazz. En riktigt god och fräsch drink! Årets Lakritsdrink är framtagen av Bistro Mammsens restaurangchef Jennie Pihl, som också är en mycket trevlig bloggkollega. Ni kan själva testa att blanda till drinken, receptet bjuder jag på!
Vi ses väl i vimlet i helgen?!
Mammsens Liquorazz
2 cl Ljus Bacardi
2 cl Licor 43
1/2 dl frysta hallon
1/2 msk sockerlag
1 cl citronjuice
4 cl tranbärsjuice
1/2 tsk lakritssirap (t ex från Konnerup & Co som består av 100 % lakritsextrakt)
5 cl Ginger Ale
Gör så här:
Häll de frysta hallonen i en shaker och muddla dem tillsammans med sockerlagen. Häll över dem i ett lågt drinkglas, fyll på med krossad is. Häll sprit och juice samt lakritssirapen i en shaker och skaka med is och kärlek. Fyll glaset med sil för att separera isbitarna i shakern och toppa sedan glaset med ginger ale. Garnera förslagsvis med några hallon och en citronmeliss.
Senaste kommentarer