Crushed potatoes

Jag kan tycka det är svårt att komma på bra tillbehör till våra luncher och middagar. Det blir ofta olika sorters ris, couscous, pasta, kokt potatis, ugnsbakade grönsaker, stekta grönsaker, hasselbackspotatis, potatisklyftor/pommes stripes (av potatis eller sötpotatis), risotto eller liknande. Ett av mina mest googlade recept är crushed potatoes. Det är ett helt fantastiskt tillbehör som passar utmärkt till framför allt kött eller fågel.

Härligt vitlöksdoftande potatisar

Härligt vitlöksdoftande potatisar

Crushed potatoes

Crushed potatoes

Crushed potatoes är inte bara gott utan också mycket enkelt att göra. Det är bara att koka potatis, mosa den lätt, pensla på med salt och vitlökssmör (man kan också riva över smakrik ost som parmesan, västerbotten eller liknande ost) och baka av i ugnen. Har ni aldrig testat dessa så vad väntar ni på?! Hur gott som helst!

Crushed potatoes, 4 port

1 kg kokad potatis
75 g smör
2 pressade vitlöksklyftor
Salt
Riven ost – valfritt

Lägg den kokade potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till med en sked, stekspade eller baksidan på en slev. Smält smöret, pressa i vitlök och krydda med salt, pensla på potatisen. Riv över smakrik ost om du vill ha det. Baka av i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter till potatisen fått härlig yta och fin färg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *