Crushed potatoes
Jag kan tycka det är svårt att komma på bra tillbehör till våra luncher och middagar. Det blir ofta olika sorters ris, couscous, pasta, kokt potatis, ugnsbakade grönsaker, stekta grönsaker, hasselbackspotatis, potatisklyftor/pommes stripes (av potatis eller sötpotatis), risotto eller liknande. Ett av mina mest googlade recept är crushed potatoes. Det är ett helt fantastiskt tillbehör som passar utmärkt till framför allt kött eller fågel.
Crushed potatoes är inte bara gott utan också mycket enkelt att göra. Det är bara att koka potatis, mosa den lätt, pensla på med salt och vitlökssmör (man kan också riva över smakrik ost som parmesan, västerbotten eller liknande ost) och baka av i ugnen. Har ni aldrig testat dessa så vad väntar ni på?! Hur gott som helst!
Crushed potatoes, 4 port
1 kg kokad potatis
75 g smör
2 pressade vitlöksklyftor
Salt
Riven ost – valfritt
Lägg den kokade potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till med en sked, stekspade eller baksidan på en slev. Smält smöret, pressa i vitlök och krydda med salt, pensla på potatisen. Riv över smakrik ost om du vill ha det. Baka av i ugnen på 200 grader i ca 20-30 minuter till potatisen fått härlig yta och fin färg.
Senaste kommentarer