Lammfärsbiffar med blomkålsmos och ugnsrostade tomater

Kvällens middag blev lammfärsbiffar med blomkålsmos, ugnsrostade tomater, bönsallad och en blandning av rivna morötter och rivna rödbetor. Fantastiskt gott!

Lammfärsbiffar, 4 port

500 g lammfärs
1 ägg
1 riven gul lök
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 dl finhackad bladpersilja
svartpeppar

Blanda alla ingredienser och forma till biffar i lämplig storlek. Lägg i en smord ugnssäker form. Sätt ugnen på 250 grader. Låt stå inne i ugnen ca 10-15 minuter.

Blomkålsmos, 4 port

1 litet blomkålshuvud, ca 400 g
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl creme fraiche
salt

Ansa blomkålen och dela den i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Koka blomkål, lök och vitlök ca 10 min i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa blomkålsblandningen med crème fraiche till en slät puré. Smaka av med salt.

Ugnsrostade tomater

Dela önskad mängd tomater i halvor. Häll på olivolja, flingsalt och färsk rosmarin. Sätt ugnen på 250 grader. Låt stå inne i ugnen ca 20 min.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *