Långlagad köttfärssås i Crock-Pot
I helgen testade jag min nya kökshjälpreda Crock-Pot 5,7L Autostir. Den fungerar precis som en vanlig Crock-Pot men har även en automatisk omrörningsfunktion, som man själv väljer om man vill använda eller inte.
Köttfärssås och spaghetti är en av familjens, och svenska barnfamiljers, favoriter när det kommer till middagsmat och självklart fick det bli första rätten ut i den nya pottan. Tänk er en god köttfärssås som man kokar i panna och så dubblerar du den smaken och får den djupa, extra goda smaken och krämigheten som kommer när man tillagar köttfärssåsen i en Crock-Pot. Dessutom är det fantastiskt smidigt och enkelt. Lägg alla ingredienserna i potten på kvällen, ställ in i kylen, sätt på den på morgonen och du har maten klar när du kommer hem från jobbet. Med den automatiska omrörningsfunktionen kommer dessutom min köttfärssås bli ännu bättre än tidigare.
Bryn köttfärs och gul lök i panna. Lägg ner i Crock-Pot. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Häll i en burk krossade tomater, 4 msk tomatpuré, 1 dl röda linser och en riven morot. Eventuellt lite vatten om köttfärsen är väldigt mager. Sätt på gaffeln för tjockare maträtter. Tillaga på låg effekt i 6 timmar. Sätt på omrörningsfunktionen.
Resultatet efter 6 timmar blev en perfekt tillagad och krämig köttfärssås. Att investera i en Crock-Pot är väl investerade pengar. Den enda nackdelen jag kan se är förvaringen av pottan. För ett hushåll på fyra personer krävs den största varianten, dvs 5.7 liter och de tar ganska stor plats. Vi har ett relativt litet kök och den kan inte stå framme då den tar för mycket plats i anspråk. Det innebär att våra redan fulla skåp blir överfulla. Men det får vi leva med!
Senaste kommentarer