Min favoriträtt i Crock Pot

Min favoriträtt i Crock Pot

Min favoriträtt i Crock Pot

Vissa rätter går på repeat här hemma. Klassiker som går hem hos hela familjen. Köttfärssås, ugnsbakad falukorv eller korv stroganoff, ugnsbakad lax, hel grillad kyckling, etc. Vissa, som trots att de är storfavoriter, glöms lätt bort och lagas på tok för sällan. En sådan blev det idag. För övrigt min favoriträtt i Crock Pot, Kyckling äpple-curry. Tror inte jag har träffat på någon som inte gillar denna rätt. Under förutsättning att de gillar kyckling och curry såklart. Till och med Gustaf som avskyr lök slukar denna rätt med hull och hår (läs: även löken) och det är inte bara barnen som vill slicka tallrikarna när sista smulan är uppäten.

Idag använde jag kycklinginnerfilé istället för kycklingfilé. Innerfilén är lite mindre och smalare än kycklingfiléerna. Jag drog därför ner på tiden 1,5 h, dvs låg effekt 3,5 timmar plus 30 minuter hög effekt med grädde. Man vill ju inte ha pulled chicken utan fasta, helst hela, kycklingdelar. Se alltid till att anpassa tillagningstiden i Crock Pot efter hur mycket du lägger ner och hur stora filéerna är.

Kyckling äpple-curry i Crock-Pot

Kyckling äpple-curry i Crock-Pot

Kyckling i mild currysås

Kyckling i mild currysås

Kyckling äpple-curry i Crock-Pot, 4 port

800 g kycklingfilé
olja till stekning
3 gula lökar skalade och skurna i tunna skivor
2 vitlöksklyftor finhackade
1 msk curry
2 msk vetemjöl
3 msk kycklingfond
1 1/2 dl koncentrerad äppeljuice
2 1/2 dl kaffegrädde alt 1 dl vispgrädde
3 tomater skållade skurna i tärningar
Kryddgrönt att strö över

Bryn kycklingen runt om i lite olja i Crock-Pot (alternativt stekpanna), salta och peppra. Flytta kycklingen från pannan. Stek lök och vitlök mjuka. Blanda ner curryn och låt bryna något. Rör i mjöl och späd med kycklingfond och äppeljuice. Lägg ner kycklingen och tillaga på låg effekt i 4,5 timme. Häll i grädde och låt gå ytterligare 30 minuter på hög effekt. Smaka av såsen med salt och peppar. Vid servering, lägg på skållade tomater och strö över kryddgrönt. Servera med pasta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Harriet skriver:

    Känns som en god o nyttig rätt. Men kyckling är mört o lättlagat måste ju gå lika lätt på spisen och fortare..Men jag ska testa fast med hel sryckad kyckling..

  2. Jessica Sundberg skriver:

    Allt går att göra på spisen. Men Crock Pot är ett smidigt tillagningssätt, näringsvärden bibehålls, smakerna förstärks och mycket blir godare och saftigare. Valet är fritt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *