Smakrik chili con carne i Crock Pot

Smakrik chili con carne i Crock Pot

Smakrik chili con carne i Crock Pot

Chili con carne är en riktig klassiker. Jag lagar det ganska ofta i olika receptvarianter även om det nu var ett tag sedan. Chili con carne är en kryddstark maträtt som huvudsakligen är en köttragu smaksatt med chilipeppar. Andra inslag är bland annat lök, vitlök, spiskummin och ibland tomat. Själv gör jag en försvenskad variant som vi själva och våra barn glatt mumsar i sig! Idag gjorde jag en smakrik chili con carne i Crock Pot.

Mise  en place!

Mise en place!

Fräs köttfärsen och ha sedan ner övriga ingredienser.

Fräs köttfärsen och ha sedan ner övriga ingredienser.

Låt gå på svag värme i 6 timmar.

Låt gå på svag värme i 6 timmar.

Det finns många fördelar med chili con carne. Man kan anpassa recept efter eget smak och tycke. Det är en nyttig, kalorisnål rätt. Den innehåller bönor som är mycket proteinrika och innehåller massor av fibrer. Chilin är ofta ännu godare dagen efter tillagning. Passar utmärkt att frysa och värma upp. Man kan servera den som den är tillsammans med ett gott bröd, tillsammans med ris eller en matig sallad.

För att få chili con carnen extra smakrik och mustig ska den gärna få puttra en bra stund. Ju längre tid den kokar desto godare blir den. Just därför är Crock Pot så bra till att göra just chili con carne.

Mitt recept på chili con carne är verkligen magiskt gott. Egentligen ett klassiskt recept, men ni kanske gör annorlunda. Här är i alla fall mitt recept. Hoppas ni testar där hemma. Jag tycker den självklart ska serveras till ett nybakat naan-bröd och en klick gräddfil.

Chili con carne

Chili con carne

Mustigt och smakrikt!

Mustigt och smakrikt!

Chili con carne, 4 port

600 g köttfärs
1 gul lök
1 färsk lök
1/2 röd paprika
3-4 vitlöksklyftor, stora
1 burk krossade tomater
2 burkar vita bönor i tomatsås
1/2-1 tsk chilipulver
3/4-1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
5-8 droppar tabasco

Bryn köttfärsen i Crock Pot-grytan. Hacka lök, färsk lök (även det gröna), paprika och pressa vitlök. Lägg ner i Crock Pot. Tillsätt krossade tomater, vita bönor och kryddor. Låt gå på svag värme i 6 timmar. Ät tillsammans med gräddfil samt ris eller bröd och en fräsch sallad.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *