Linsbågar med äkta cheddarost

Linsbågar med äkta cheddarost

Linsbågar med äkta cheddarost

Idag släpps den stora bomben. Estrella kommer med en världsnyhet. Linsbågar med äkta cheddarost.

Linsbågar har inte funnits på snacksmarknaden tidigare. Estrella är därmed först ut. Linschipsen som lanserades 2017 blev en stor succé och finns nu i flera olika smaker. Ostbågar är ett av Sveriges mest populära snacks. Nu kombineras dessa i de unika Linsbågarna som kryddas med cheddar. Min första tanke var Äntligen! Linsbågar låter modernt, spännande, gott och nyttigt.

Modernt och spännande är de helt klart. Nyfikenheten väcks direkt! Det dröjde inte många minuter innan påsen öppnades.

Ser ut som helt vanliga ostbågar.

Ser ut som helt vanliga ostbågar.

Konsistensen var bra. Nästan precis som vanliga ostbågar. Mycket frasiga och spröda. Smaken skiljer sig dock från vanliga ostbågar. Smakar ungefär som de majs-/ris-/linskakor smaksatta med ost man kan köpa i vilken matvaruaffär som helst. Inte alls särskilt goda…

Är de nyttiga då? Inte om man ser till energiinnehållet. Däremot trycker Estrella i marknadsföringen på den höga proteinhalten. Linsbågarna innehåller 16% protein vilket är mer än ett hårdkokt ägg. Inte direkt ett försäljningsargument om ni frågar mig. Är det protein jag vill få i mig köper jag inte linsbågar. Då äter jag kvarg, proteinpudding, kyckling, ägg eller liknande. Vill jag ha snacks köper jag dessa för att jag vill ha något gott att knapra på till fredagsmyset. Då spelar proteinmängden mig ingen roll alls.

Linsbågarna innehåller mer protein än ägg.

Linsbågarna innehåller mer protein än ägg.

Det är trots allt ändå smaken som Estrella sätter i fokus. Vi brukar gilla det mesta från Estrella men dessa var inte något för oss. En kul grej, men nej tack. Vi håller oss till de goda vanliga chipsen, ostbågarna, linschipsen, jordnötsringarna, jordnötterna etc. Där finns mycket gott att välja bland!

*** Inlägget innehåller produktprov ***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *