Långlagad tomatsås i Crock Pot

Långlagad tomatsås i Crock Pot

Långlagad tomatsås i Crock Pot

Finns det något bättre än tomatsås? Tomatsås är gott, enkelt, nyttigt, billigt och den är helt vegetarisk. Tomatsås har många användningsområden. Som den är till pasta eller ris, i en köttfärssås, med köttbullar, lasagne, korv stroganoff, på pizza etc. Det finns färdiga att köpa på burk men det bästa är såklart att göra sin egen från grunden. Idag gjorde jag långlagad tomatsås i Crock Pot.

Enkelt att göra tomatsås från grunden!

Enkelt att göra tomatsås från grunden!

Att göra tomatsås från grunden är det perfekta sättet att ta reda på grönsaker i kylen som börjar bli dåliga. Kanske har du några tomater, en bit paprika eller en lök som börjar bli dålig? Dessa blir en bra grund i din sås. Den bästa tomatsåsen är den som får koka sakta och länge. På så sätt fördjupas smakerna och man får en magiskt god sås. Här kommer Crock Pot verkligen till sin rätt.

Häll ned allt i Crock Pot.

Häll ned allt i Crock Pot.

Färdigt att mixa efter 3-4 timmar på låg effekt.

Färdigt att mixa efter 3-4 timmar på låg effekt.

Se receptet som ett förslag att utgå från. Ta sedan tillvara vad som finns hemma i din kyl och skafferi. Sväva inte ut för mycket bara. Det är ändå tomatsås vi vill göra.

Världens godaste tomatsås!

Världens godaste tomatsås!

Det här är verkligen världens godaste tomatsås. Varning för beroende! Gör man den här såsen finns det stor risk att man aldrig vill köpa färdig tomatsås mer!

Tomatsås de luxe!

Tomatsås de luxe!

Tomatsås

1 burk med konserverade cocktailtomater (á 400 g)
3 gula lökar
5-10 vitlöksklyftor
2 färska chilipeppar (urkärnad)
1-2 morötter
1 nypa socker
Vitvinsvinäger
Salt

Skala lök och vitlök. Dela lök och chili i halvor. Se till att kärna ut chilin. Skiva moroten i slantar. Lägg grönsakerna i Crock Pot. Häll i tomaterna. Låt gå på låg effekt i 3-4 h. Mixa sedan allt och smaka av med vitvinsvinäger, socker och salt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Maria skriver:

  Denna låter ju toppengod ! Går den att frysa ?

 2. Jessica Sundberg skriver:

  Den går jättebra att frysa! Den är magiskt god. Min stora favorit just nu och jag har den till allt!!!!

 3. Marielle Karlsson skriver:

  Hej,

  Kör min slowcooker nu med tomatsås för första gången. Måste bara fråga – steker du löken på spisen i innergrytan till SlowCookern?

 4. Jessica Sundberg skriver:

  Ibland steker jag löken i CP-grytan på spisen innan tillagning då jag tycker det ger finare, rundare smak. En del uppfattar annars löksmaken som lite ”stickande” om den inte svettas i lite smör innan tillagning. OBS! Min gryta klarar av att användas på spisen. Kolla alltid upp om just din gryta klarar detta, har hört många skräckexempel när folk använder grytan på spisen och den inte alls klarar detta. Grytan kan tex explodera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.