Lyckans ost PåMackan

Oatly PåMackan

Oatly PåMackan

Som jag skrev tidigare har Oatly, som är en av de största aktörerna på den svenska marknaden vad gäller att tillverka alternativ till mjölkprodukter, nu till hösten lanserat ett par nya produkter i sitt sortiment. Dels två Havregurtar i enportionsförpackning. Hittills har jag bara hittat smaken Vanilj & Blåbär som jag tyckte var något rinnig men hade god smak. Nu har jag också hittat den andra nyheten, en vegetabilisk Cream Cheese, påMackan.

PåMackan både ser och smakar som vanlig färskost

PåMackan både ser och smakar som vanlig färskost

PåMackan är ett bredbart pålägg, typ Cream Cheese, fast i vegetabilisk form. Den är havrebaserad och därmed utan både soja och mjölk. Precis som Cream Cheese fungerar PåMackan lika bra i bakning (tex frosting på en cheesecake eller cupcakes), som smörgåspålägg istället för smör och i matlagning (tex för att få en krämig och god sås). Den har en fetthalt på 20% ifall någon är intresserad av det.

Perfekt ersättning för smör

Perfekt ersättning för smör

Jag gillade verkligen PåMackan. Den smakade precis som ”vanlig” färskost. Samma syrliga, goda smak och krämiga konsistens. Jag har hittills bara hunnit ha den istället för smör på en macka, men är övertygad om att den kommer passa perfekt i många andra sammanhang också. Tummen upp!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *