Esthechoc skönhetschoklad lanseras i Sverige

Esthechoc skönhetschoklad

Esthechoc skönhetschoklad

Nu kan vi med gott samvete dagligen njuta av god choklad och samtidigt bli snygga på kuppen. Skönhetschokladen Esthechoc har nämligen precis lanserats i Sverige. Esthechoc är ett nytt slags kosttillskott utformat som en mörk choklad som ska skydda huden från åldrande genom ökad mikrocirkulation och bättre syretillförseln i huden. Detta ökar i sin tur lystern och reducerar skador som huden utsatts för med åldern och ger alltså slätare hud.

Forskare bakom Esthechoc

Forskare bakom Esthechoc

Chokladen är helt naturlig och innehåller minst 72.6% kakao. Den har utvecklats och patenterats av forskare från Cambridge University och är framtagen efter 10 års forskning. Kliniska undersökningar har gjorts och det är vetenskapligt bevisat att den fungerar redan efter tre veckors intag. Det krävs dock ett kontinuerligt intag av chokladen för att upprätthålla det uppnådda resultatet. Ska självklart fungera lika bra för män som kvinnor (fattas bara annat)!

Chokladen säljs i förpackningar om 21x7.5 g chokladbitar och kostar 449 kr per förpackning

Chokladen säljs i förpackningar om 21×7.5 g chokladbitar och kostar 449 kr per förpackning

Chokladen säljs i förpackningar om 21×7.5 g chokladbitar och kostar 449 kr per förpackning. Säljs på utvalda hudvårdskliniker, spa, skönhetsbutiker och på Esthechocs hemsida.

Huruvida chokladen fungerar eller inte vet jag faktiskt inte. Jag har bara ätit en chokladbit än så länge. Den smakade precis som vanlig mörk choklad utan några finare undertoner. God helt enkelt. Man kan konstatera att egentligen kan man få i sig samma näringsämnen som Esthechoc ger genom att äta till exempel annan, ”vanlig” mörk choklad eller lax men då krävs det ganska stora mängder som denna skönhetschoklad har paketerat i en bit om 7.5 g.

Jag ser två nackdelar. Det första är priset – 450 kr för 21 dagar är dyrt och sedan krävs det regelbunden användning av chokladen. Det innebär ca 17 boxar per år med ett pris på 450 kr st. Det blir ca 7650 kr per år. Det är inte pengar vem som helst har över för skönhetsprodukter. Den andra nackdelen är att om du missar att äta chokladen i några dagar så avtar effekten (om jag förstod det hela rätt) och man måste starta om på nya kula med kuren så att säga. Men jag gillar idén, teknologin och tanken bakom Esthechoc. Denna typ av produkter där man hjälper skönheten på traven från insidan tror jag kommer starkt framöver.

Ät en varierad och balanserad kost och rör på dig!

Ät en varierad och balanserad kost och rör på dig!

Tänk på att även om du äter kosttillskott är en varierad och balanserad kost och hälsosam livsstil en förutsättning för en god hälsa. Kosttillskott ska aldrig användas som ersättning för en varierad kost. Endast vara ett komplement!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.