Hett fläsklägg i Crock-Pot

Hett fläsklägg i Crock-Pot

Fläsklägg, lök, kryddblandning och vin!

Oj vad ni är många som vill ha fler Crock-Pot recept. Kul att fler har upptäckt detta enkla, billiga och hälsosamma sätt att laga mat! Idag blev det hett fläsklägg i Crock-Pot. Fläsklägget kostade endast 24:90 kr/kilo och kostnaden för ett par lökar och vitlök, kryddor och en skvätt överblivet vin är försumbar. Bra mat till bra pris! Jag följde helt enkelt mitt publicerade recept på hett fläsklägg med tryffelpuré och rårörda lingon men Crock-Potifierade det. Hett fläsklägg i Crock-Pot helt enkelt.

Hett fläsklägg i Crock-Pot

Hett fläsklägg i Crock-Pot

Köttet blir riktigt mört och smakrikt. Det får verkligen det perfekta stinget av kryddorna, lite lagom hett men så det ändå passar hela familjen. Jag hällde bort någon deciliter av vätskan som hade bildats. Det blev lite väl mycket. Men häll absolut inte bort allting. Det är där mycket av den goda kryddningen hamnar. Mitt tips är att först spara allt. Går det inte åt, häll bort det efteråt eller använd skyn som tex bas i en sås, soppa eller gryta.

Mört, smakrikt och saftigt kött!

Mört, smakrikt och saftigt kött!

Ytterligare en rätt lagd till favoriterna! Vågar ni lita på mitt ord?!

Fläsklägg i Crock-Pot, 4 port

1.2 kg rimmat fläsklägg med ben och svål
2 msk flytande honung
2 msk rödvinsvinäger
2 msk matolja
1 apelsin
4 vitlöksklyftor
1 msk torkad timjan
1 msk rökt paprikakrydda
1 msk paprikakrydda
1 tsk cayennepeppar
2 msk rökig bbq-sås på flaska
2 gula lökar
3 lagerblad
1-2 dl Cabernet Sauvignon Carmenere

Skär skåror i svålen på fläskläggen. Gör en kryddblandning på honung, rödvinsvinäger, olja, saft och skal från en apelsin, rivna vitlöksklyftor, timjan, paprikakryddor, cayennepeppar och bbq-sås. Skär löken.

Lägg fläskläggen i en Crock-Pot. Gnid in kryddblandningen och häll resten över och runt köttet. Lägg den skivade löken runt om köttet. Häll på vinet och lägg i lagerbladen. Sätt på låg temperatur och låt gå i ca 8 timmar tills köttet är helt mört. Vänd köttet då och då och häll på mer vin om det behövs.

När köttet nästan faller i sär är det klart. Skär upp skivor och lägg på uppläggningsfat. Skeda upp den fantastiska skyn som bildats och servera till köttet tillsammans med potatispuré och rårörda lingon. Skyn kan också blandas med grädde för en mer matig sås.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *