Lax i saffranssås
Äntligen lite fisk till middag. Fet nyttig fisk. Närmare bestämt lax. I vanliga fall köper jag bara hem färsk, hel (filéad) lax i bit som jag sedan lagar till. För ovanlighetens skull slog jag dock till på ett par ”4-pack” frysta laxfiléer (erkänner, det berodde på priset som var lägre än på den färska laxen). Oavsett vilket märke man köper av den frysta tycker jag att den inte alls smakar lika gott och ser defintivt inte lika fin ut. Men idag får den duga.
Jag tinade 6 av laxfiléerna och la i en ugnsfast form. Jag täckte dessa med en röra bestående av lättcreme fraiche blandat med saffran, tomatpuré, hackad röd paprika samt salt och peppar. In i ugnen ca 15-20 min på 175 grader (varierar som vanligt från ugn till ugn). Till laxen blev det ris och grönsaker. Trots att det var fryst lax blev totalbetyget för middagen högt. Det smakade gott och mättade bra!
Senaste kommentarer