Lax i saffranssås

Äntligen lite fisk till middag. Fet nyttig fisk. Närmare bestämt lax. I vanliga fall köper jag bara hem färsk, hel (filéad) lax i bit som jag sedan lagar till. För ovanlighetens skull slog jag dock till på ett par ”4-pack” frysta laxfiléer (erkänner, det berodde på priset som var lägre än på den färska laxen). Oavsett vilket märke man köper av den frysta tycker jag att den inte alls smakar lika gott och ser defintivt inte lika fin ut. Men idag får den duga.

Jag tinade 6 av laxfiléerna och la i en ugnsfast form. Jag täckte dessa med en röra bestående av lättcreme fraiche blandat med saffran, tomatpuré, hackad röd paprika samt salt och peppar. In i ugnen ca 15-20 min på 175 grader (varierar som vanligt från ugn till ugn). Till laxen blev det ris och grönsaker. Trots att det var fryst lax blev totalbetyget för middagen högt. Det smakade gott och mättade bra!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *