Mandelmusslor

Mandelmusslor

Mandelmusslor

Fina mandelmusslor

Fina mandelmusslor

Ännu mer julbakande! Jag tror det var det sista nu. Idag blev det mandelmusslor. Det är något jag verkligen tycker hör julen till. Jag bad mamma baka det, men hon hinner inte, så då fick jag ta över stafettpinnen. Tänk er julafton, mandelmusslor fyllda med grädde och en mandarinklyfta ovanpå… MUMS!!! Jag trodde de var svåra att baka, men det var superlätt. Smörj bara formarna så går det som en dans!

Mandelmusslor

2 dl (130 g) mandel
200 g margarin eller smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
4 dl vetemjöl

Skala och mal mandeln. Rör fett och socker poröst och blanda i mandeln, ägget och mjölet. Låt degen vila minst 1 h. Rulla ut degen och dela den i bitar. Tryck ut degbitarna i veckade formar. Grädda i ugn 175-200 grader i ca 10 min eller tills lite färg. Stjälp upp formarna medan dom är varma.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *