Nubbe till julmaten

Nubbe till julmaten
Nubbe till julmaten

Jag är inte mycket för alkohol. Tar en fördrink vid sociala sammankomster, gärna nåt bubbligt. Dricker ett glas vin till en fin middag på helgen. Ibland blir det mer, ibland håller jag mig nykter. Till julmaten blir det en julöl, julmust eller cola. Starksprit gillar jag inte men en liten nubbe till julmaten kan gå ner. Eftersom jag håller mig till en (1) nubbe vill jag ha en som passar till det mesta. I år kommer jag därför testa Skanör Aquavit från Saturnus (obs! Inget samarbete, bara tips!).

Skanör Aquavit är tänkt som en allroundsnaps. En snaps som passar bra till det mesta av julmaten. Till sillen, den rökta och gravade laxen men också till de varma smårätterna och osten. Den ska också gå att använda vid årets övriga festliga tillfällen som påsk, midsommar, kräft- och surströmmingsskivan. Snapsen är milt kryddad med kummin, anis och fänkål.

Skanör Aquavit 50 cl Systembolaget artikelnummer 83704. Pris 219 kr.

Om du ska dricka, drick med måtta!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *