Mera husmanskost
Kvällens middag blev klassisk husmanskost igen. Det är kul med de gamla klassikerna och hela familjen brukar äta med god aptit och alla tycker det är gott. Ikväll blev det en mycket poppis rätt, raggmunkar med fläsk. Jag tycker knepet är att finriva potatisen. Då blir raggmunkarna mycket fina, frasiga och välsmakande. Stekt fläsk, hemgjord lingonsylt och rivna morötter serverades till middagen. Jättegott!
Raggmunk med fläsk, 4 port
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800 g fast potatis (finriven)
smör
Till servering:
rimmat sidfläsk
lingonsylt
grönsaker
Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Skala potatisen och riv den fint direkt ner i äggsmeten. Smält smör i en stekpanna. Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Stek fläsket. Servera raggmunkarna med fläsk, lingonsylt och grönsaker.
Bild kommer!
Senaste kommentarer