Mera husmanskost

Kvällens middag blev klassisk husmanskost igen. Det är kul med de gamla klassikerna och hela familjen brukar äta med god aptit och alla tycker det är gott. Ikväll blev det en mycket poppis rätt, raggmunkar med fläsk. Jag tycker knepet är att finriva potatisen. Då blir raggmunkarna mycket fina, frasiga och välsmakande. Stekt fläsk, hemgjord lingonsylt och rivna morötter serverades till middagen. Jättegott!

Raggmunk med fläsk, 4 port

2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800 g fast potatis (finriven)
smör

Till servering:
rimmat sidfläsk
lingonsylt
grönsaker

Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Skala potatisen och riv den fint direkt ner i äggsmeten. Smält smör i en stekpanna. Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Stek fläsket. Servera raggmunkarna med fläsk, lingonsylt och grönsaker.

Bild kommer!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *