Taco-fredag med hjälpmedel

FredagstacoSom den typiska barnfamilj vi är blev det självklart tacos i kväll. Inte tacos gjord på köttfärs utan istället marinerad fläsksida och karré som fått sjuda länge i Coca Cola. Guacamole gjorde jag på mosad avokado, hackad tomat, pressad limesaft, pressad vitlök, salt och peppar. Självklart serverade jag även salsa, gräddfil, riven ost, picklad rödlök, sallad, gurka, tomat, tortillabröd och nachochips.

Barnen var inte helt nöjda med köttet. De föredrar den traditionella tacokryddade köttfärsen. Inte heller var de särskilt förtjusta i den här mer vuxna varianten på guacamole. I vanliga fall använder jag inte pressad limesaft utan har i gräddfil i guccan. Alternativt mosad avokado och en färdig vitlöksost, typ Creme Bonjour vitlök och örter.

Trots att de inte var så förtjusta i köttet och guacamolen åt både barnen och vi så att det stod härliga till. Tacos är så gott!

Smarta wraphållareEn smart sak jag hade köpt hem till den mjuka tacosen (wraps med tortillabröd) var speciella wraphållare som jag köpte på Ica senast vi handlade mat. Perfekt att använda om man vill ställa ifrån sig sin wrap eller vill göra ett par på en gång. Kanske inte den mest nödvändiga köksprylen men kul att ha!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Mian skriver:

    Tack för tipset, tävla hos min vän Anna: http://haga26.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *