MINVINO

MINVINO

MINVINO

Jag en kul nyhet att berätta om. Har ni hört talas om Minvino (produktprov)? Det är en serie med vatten anpassade till olika viner. Precis som kryddor förhöjer en maträtt påverkar val av vatten hur man upplever ett vin.

Finns i fyra olika varianter. Var och en anpassat för att matcha olika kategorier av vin.

Finns i fyra olika varianter. Var och en anpassat för att matcha olika kategorier av vin.

Minvino finns i fyra olika varianter. Var och en anpassat för att matcha olika kategorier av vin. Varje vattensort har en egen sammansättning av mineraler och olika lätta kolsyranivåer för att optimalt harmonisera med olika viner. Vattnet hämtas från Porla Brunn i Laxå. Porla Brunn är känd för dess låga mineralitet och avsaknad av nitrater. Minvono No 1-4 kommer i stilrena glasflaskor och finns i storlekarna 25 cl och 75 cl.

Duger inte vanligt kranvatten var det första jag undrade. Jo då, och vi ska vara stolta över vårt kranvatten. Vattnet i kranarna på Rhodos var till exempel inte alls gott att dricka om man ens ska dricka det. Vårt dricksvatten är en mycket god och bra törstsläckare. Det kan dock innehålla en hel del nitrat som inte är bra för oss. Nitrat i vatten kan vara farligt, särskilt för små barns syreupptagning och vid högre halter leda till förgiftning. Nitrat kommer från yttre påverkan från till exempel jordbruk och industri som sipprat ner till grund- och källvatten. Det finns i många vatten i industri- och jordbruksnära områden och därför renas kranvatten i allt högre utsträckning idag.

Amicone och Minvino No 4.

Amicone och Minvino No 4.

Igår hade vi släktmiddag hos oss. Precis som hos många andra bjöds det på alkohol och vin till maten. Självklart passade vi då på att testa det nya vattnet. Vi drack vinet Amicone och till detta hade jag fått rekommendation vattnet Minvino No 4. Att ställa fram de fina flaskorna med det kalla vattnet både såg och kändes riktigt lyxigt och trevligt. Elegant! Vattnet i sig smakade friskt och fräscht och hade en väldigt lätt kolsyra. Vattnet passade utmärkt till vinet.

Test av samtliga sorter.

Test av samtliga sorter.

Idag gjorde jag ett nytt test av vattnet. Denna gång ett test av samtliga sorter. Jag drack en klunk vatten No 1 – drack en mun vin. Drack en klunk No 2 – drack en mun vin. Och så vidare. Det man kan konstatera är att samtliga vatten smakar lite olika. Framför allt graden av kolsyra är tydlig. No 4 hade betydligt mindre kolsyra än de andra. Själva vinupplevelsen blev också något olika. Jag vill dock lämna det osagt hur mycket vattnet påverkade.

Gustaf var också med men höll sig enbart till vattenprovning. Hans favorit blev No 1!

Sammanfattningsvis ett mycket trevligt och elegant sätt att servera vatten till vin. Perfekt för oss som vill förhöja vinupplevelsen och/eller dricka varannan vatten på ett elegant sätt.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *