Alger på tallriken

Alger på tallriken

Alger på tallriken

I det asiatiska köket är alger en av de viktigaste ingredienserna. Nori känner de flesta av oss till. Det är den gröna algen som används till sushirullar. Alger är en riktig proteinbomb och rik på både vitaminer och mineraler. Dessutom ett väldigt klimatsmart livsmedel. Nu kan även vi här hemma i Sverige lägga alger på tallriken på ett enkelt och matigt sätt. Två produkter från Seamore har precis lanserats, Algpasta och Algbacon. Det finns också wraps-bröd i sortimentet men det har inte lanserats i Sverige än.

I sea pasta

I sea pasta

Utseende innan blötläggning och kokning.

Utseende innan blötläggning och kokning.

Tillagat och klart.

Tillagat och klart.

Pastan heter I sea pasta och är en tagliatelle. Man blötlägger först pastan i 20 minuter och kokar den sedan i ytterligare 20 minuter. 100 g torkad pasta blir 500 g efter blötläggning och kokning.  Får perfekt kärna och pastaliknande konsistens efter blötläggning och kokning. Har en lätt fisksmak men smakar faktiskt riktigt gott!

I sea bacon.

I sea bacon.

Bacon innan tillagning.

Bacon innan tillagning.

Baconet heter I sea bacon. Det steks precis som vanligt bacon i en het panna på spisen. Se till att steka i rejält med kokosolja eller olja. Annars bränns det vid på en gång. Lägg efter stekning baconet på hushållspapper så att överflödig olja kan rinna av. Får inte samma konsistens som köttbacon men salt, krispigt, har en rökig smak och även denna är riktigt god.

Pasta med pesto.

Pasta med pesto.

Jag gjorde en pasta med pesto och toppade med det parmesanost och det krispiga baconet. Klimatsmart och gott!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *