Gnocchi med lammragu i Crock Pot
Det närmar sig påsk och till påsk äter vi lamm. Påsklammet symboliserar vårens ankomst. Självklart kan lamm njutas året om, men nu är det påsk och då passar det extra bra! En lammragu förgyller verkligen påsken. I alla fall om den tillagats med kärlek och under lång tid. För mig blev det naturliga valet att laga i Crock Pot och fick till en ragu med massor av smak och fyllighet.
Självklart kan alla ingredienser läggas ner i Crock Pot precis som de är. Jag föredrar att lägga mer tid på att låta till exempel lök och vitlök få tid att genom långsam stekning tappa bitterhet, utveckla sötma och karamelliseras. Köttfärsen måste få färg för att lammköttets smaker ska komma fram till max. Självklart är smaken som baken. Gör det som passar dig bäst.
Resultatet blir en riktigt smakrik och mustig lammragu med rödvin, tomater och goda kryddor. Tillsammans med riven parmesan och gnocchi blir det en rätt utöver det vanliga. Hela familjen var helt lyriska, och det säger en hel del. Bjuder du gäster eller familj på denna rätt i påsk blir du garanterat populär! Supergott!
Lammragu, 4 port
500 g lammfärs
1 finhackad gul lök
1 riven morot
2 finhackade vitlöksklyftor
olivolja
2 msk tomatpuré
1 dl rött vin
400 g krossade tomater
2 tsk torkad rosmarin eller 4 kvistar färsk
1 lagerblad
salt och nymalen svartpeppar
I Crock Pot-grytan på spisen för de modeller som klarar detta eller i en stekpanna på spisen fräser man lök, vitlök och morot på medelvärme i olivoljan tills moroten är mjuk och löken glansig. Tillsätt färsen och höj värmen nästan till max för att få färsen ordentligt stekt och inte kokt. Salta och peppra. Tillsätt vin, krossade tomater, rosmarin och lagerblad. Ställ tillbaka grytan på tillagningsenheten. Låt gå på 4 timmar låg effekt.
Servera med färsk, kokt gnocchi och nyriven parmesan.
Senaste kommentarer