Gnocchi med lammragu i Crock Pot

Gnocchi med lammragu i Crock Pot

Gnocchi med lammragu i Crock Pot

Det närmar sig påsk och till påsk äter vi lamm. Påsklammet symboliserar vårens ankomst. Självklart kan lamm njutas året om, men nu är det påsk och då passar det extra bra! En lammragu förgyller verkligen påsken. I alla fall om den tillagats med kärlek och under lång tid. För mig blev det naturliga valet att laga i Crock Pot och fick till en ragu med massor av smak och fyllighet.

Ingredienserna som behövs till en magisk lammragu.

Ingredienserna som behövs till en magisk lammragu.

Jag lägger gärna lite extra tid på min mat för att lyfta smakerna till max.

Jag lägger gärna lite extra tid på min mat för att lyfta smakerna till max.

I med övriga ingredienser och kör 4 timmar låg effekt.

I med övriga ingredienser och kör 4 timmar låg effekt.

Lammragun är klar att serveras.

Lammragun är klar att serveras.

Självklart kan alla ingredienser läggas ner i Crock Pot precis som de är. Jag föredrar att lägga mer tid på att låta till exempel lök och vitlök få tid att genom långsam stekning tappa bitterhet, utveckla sötma och karamelliseras. Köttfärsen måste få färg för att lammköttets smaker ska komma fram till max. Självklart är smaken som baken. Gör det som passar dig bäst.

En rätt som passar lika bra till vardags som fest.

En rätt som passar lika bra till vardags som fest.

Lammragu blandat med gnocchi gör garanterat succé i påsk.

Lammragu blandat med gnocchi gör garanterat succé i påsk.

Resultatet blir en riktigt smakrik och mustig lammragu med rödvin, tomater och goda kryddor. Tillsammans med riven parmesan och gnocchi blir det en rätt utöver det vanliga. Hela familjen var helt lyriska, och det säger en hel del. Bjuder du gäster eller familj på denna rätt i påsk blir du garanterat populär! Supergott!

Lammragu, 4 port

500 g lammfärs
1 finhackad gul lök
1 riven morot
2 finhackade vitlöksklyftor
olivolja
2 msk tomatpuré
1 dl rött vin
400 g krossade tomater
2 tsk torkad rosmarin eller 4 kvistar färsk
1 lagerblad
salt och nymalen svartpeppar

I Crock Pot-grytan på spisen för de modeller som klarar detta eller i en stekpanna på spisen fräser man lök, vitlök och morot på medelvärme i olivoljan tills moroten är mjuk och löken glansig. Tillsätt färsen och höj värmen nästan till max för att få färsen ordentligt stekt och inte kokt. Salta och peppra. Tillsätt vin, krossade tomater, rosmarin och lagerblad. Ställ tillbaka grytan på tillagningsenheten. Låt gå på 4 timmar låg effekt.

Servera med färsk, kokt gnocchi och nyriven parmesan.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *