Naturhamn Grönskärsfladen

Naturhamn Grönskärsfladen
Naturhamn Grönskärsfladen

Ett stopp vid förra årets favorit naturhamn Grönskärsfladen 59°8’16.9″N 18°41’7.2″E utanför Nämdö var självklart inplanerat även på årets båtresa. Det är en av skärgårdens större naturhamnar som varje sommar besöks av tusentals båtar. Vädret var soligt och fint men det blåste inga snälla vindar. Vi hittade inte någon skyddad klippa/vik att lägga till vid men la oss till slut vid samma klippa som förra året.

Här låg vi verkligen skyddade mot väder och vind!
Här låg vi verkligen skyddade mot väder och vind!

Vi trivdes verkligen bra och det var ett av de bästa fiskeställena på hela resan men vindarna tvingade oss att byta plats efter första natten. Tur var väl det för vi hittade en fantastisk vik bara ett stenkast därifrån där vi dels låg helt ensamma, dels lågt helt skyddade från väder och vind. En sådan tur man kan ha!!! Här stannade vi ytterligare två nätter.

En riktigt fin liten naturhamn!
En riktigt fin liten naturhamn!

Vi passade på att ta jollen över till Solvik på Nämdö för att handla mat och alkohol i den ICA-butik som ligger där. En lite för lång och skumpig resa så här i efterhand och med tanke på det dåliga utbudet och de skyhöga priserna i affären var det nästan inte värt det. Men vi hade beställt alkohol som skulle hämtas ut.

Barnen passar på att spela spel när det duggregnar utanför.
Barnen passar på att spela spel när det duggregnar utanför.
Och jag passade på att baka bröd
Och jag passade på att baka bröd.

I övrigt passade vi på att njuta av lugnet att vara helt själva i en naturhamn mitt i högsäsong i Stockholms skärgård och förmånen att ligga helt skyddade mot vindar. Det fanns till och med dass och sophantering. Det kan nästan inte bli bättre än så!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *