Nu är de här

På skogspromenad

Idag gjorde vi en snabb utflykt till skogen som i princip ligger runt knuten (3 minuters promenad bort). Utflykten blev snabbare än vad vi hade tänkt eftersom det var fullt med mygg och myggorna var aggressiva som aldrig förr. Nästa gång blir det Mygg&Fästing på!

En liten burk med blåbär

Filippa och Gustaf tog med sig en liten burk som de ville stoppa smultron i. Det växer nämligen smultron i våra diken och nu har de första smultronen poppat upp. När vi väl kommer in i skogen ser vi att även skogens underbara blåa bär, blåbären, börjar titta fram. Än så länge finns de bara längs ut där solen har legat på, men det dröjer nog inte länge innan det är helt blått i skogen. Vi plockade tills den lilla burken var full innan vi vände hemåt. En liten burk med blåbär och en himla många myggbett rikare.

En fin och god fruktskål

Självklart blev det en skål frukt till mellanmål. Färska jordgubbar, vattenmelon, körsbär och som pricken över i färska nyplockade blåbär och smultron! LYX!!!

Om några veckor blir det att utrusta sig med större burkar, mängder med Mygg&Fästing och en stor portion tålamod innan vi ger oss ut för blåbärsplockning. Mattias får jag aldrig med längre, han slutade plocka för flera år sedan (men äter gärna). Gus brukar ge upp efter 5-10 minuter och Filippa brukar härda ut i max en halvtimme. Själv försöker jag plocka någon timme här och där under sommaren. Blåbär är så gott och nyttigt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.