Pålägg som passar hela familjen

Pålägg som passar hela familjen

Pålägg som passar hela familjen

Vi äter mycket bröd hemma hos oss. Inte bara till frukost utan även till mellanmål, som tillbehör till middagar och kvällsfika. Vad vi lägger på mackan varierar beroende på person och smak. Men det finns faktiskt ett pålägg som passar hela familjen och som alla gillar. Det är mjukost. Vi har alltid ett par öppnade tuber med olika smak i kylen. Oftast köper jag Kavlis mjukost. Framför allt eftersom deras mjukost är gjord på riktig ost och är härligt krämig och god. Sedan har Kavli smaker som passar mig och familjen extra bra. Min och Mattias favorit är Skinkost, Gustaf och Filippa gillar Räkost bäst. Vi har också ofta en naturell mildost öppnad som vi använder som ett nyttigare alternativ till smör.

Skinkosten görs på finaste råvaror med äkta ost och svenskt kött

Skinkosten görs på finaste råvaror med äkta ost och svenskt kött

Kavli har ett brett sortiment med allt från naturell mildost till ostar innehållandes grönsaker, kött och skaldjur. Det finns även laktosfria varianter nu för tiden. Jag använder inte bara mjukost som pålägg på macka. Mjukosten passar också riktigt bra i matlagning. Jag brukar tex använda osten i fiskgratänger, pastasåser, omeletter och soppor. Vid jultider tar jag gärna mjukost med ädelostsmak som topping på pepparkakor. Det är riktigt gottt och perfekt tilltugg till glöggen.

På besök i Kavlis fabrik i Älvsjö

På besök i Kavlis fabrik i Älvsjö

Jag och barnen har till och med besökt Kavlis fabrik i Älvsjö för ett par år sedan. Vi fick se hur allt såg ut från början till slut. Från skinka och hela, riktiga ostbitar till färdigförpackad mjukost. Inget hokus pokus och onödiga tillsatser. Alla produkter tillverkas i långa rör och stora tankar. Där blandas de till och hamnar sedan i tuber som körs ut med lastbil till affärerna. Mycket var robotstyrt men här och var såg man vanliga människor som kontrollerade att robotarna skötte sitt arbete. Det var riktigt kul, lärorikt och ett minne för livet!

Detta är ett sponsrat inlägg.

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Rolf Westerberg skriver:

    Det vore bar om ni kan ta bort alla tillsatser i era mjukost.För mycket fosfater och onödiga e tillsatser.
    mvh Rolf Westerberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *