Ta vara på det skogen har att erbjuda

Två liter gick snabbt att få ihop!

Två liter gick snabbt att få ihop!

Som jag skrev tidigare och som garanterat flera av er redan upptäckt börjar skogarna redan fyllas av vårt blåa guld – superbäret blåbär. Jag och barnen har varit till skogen två gånger och på kort tid fått ihop en hel del blåbär. Barnen drivs av en stor iver att plocka – för varje 1/2 liter de plockar får de 10 kronor. Otroligt vilken drivkraft pengar är!

Syltkokning på G.

Syltkokning på G.

Se till att frossa i de färska nyttiga bären så mycket du bara orkar. Toppa din kvarg, yoghurt, gröt eller chiapudding. Använd i en fräsch fruktsallad. Frys in inför höst-, vinter- och vårsäsong. Baka en god paj.

Lättsockrad blåbärssylt!

Lättsockrad blåbärssylt!

Själv gjorde jag dessutom en lättsockrad blåbärssylt. Receptet är enkelt – dubbelt så mycket bär som syltsocker med pektin. Koka ca 5 minuter, skumma noga. Lägg i rena och varma burkar (ställ de diskade burkarna i ugnen som nått 125° i ett par minuter så blir de sterila). Sätt omedelbart på locket och låt kallna. Förvaras svalt, gärna i kyl eller matkällare.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *