Pasta carbonara

Kvällens middag blev en pasta carbonara. Jag skulle gärna vilja skriva att den blev enormt god, men tyvärr kunde jag inte avgöra det. Som vanligt när jag är förkyld tappar jag all smak… Men både Gustaf och Mattias som var hemma tyckte det var jättegott.

Koka upp 4 port pasta. Ta 1½ paket bacon och skär i små bitar. Stek dessa i en het panna. Lägg ner en hackad gul lök och två finhackade vitlöksklyftor i pannan och låt fräsa med baconet en liten stund. På med lite salt och massor med grovmalen svartpeppar. Häll på 1 dl grädde och den färdigkokta pastan. Häll över massor av färskriven parmesanost och låt koka ihop några minuter. Servera med gröna ärtor och extra parmesanost. MUMS!

Idag hade vi lite finare pasta. Jag köpte hem Garofalo-pasta med formen lumaconi (ser ut ung som snigelskal). En pasta helt gjort på durumvete. Det fina med denna pastaform är att såsen och baconet hamnar så att säga inne i pastan vilket är praktiskt och gott.

Pasta carbonara, gröna ärtor och stekt fint riven vitkål

Pasta carbonara, gröna ärtor och stekt fint riven vitkål

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *