Pasta carbonara
Kvällens middag blev en pasta carbonara. Jag skulle gärna vilja skriva att den blev enormt god, men tyvärr kunde jag inte avgöra det. Som vanligt när jag är förkyld tappar jag all smak… Men både Gustaf och Mattias som var hemma tyckte det var jättegott.
Koka upp 4 port pasta. Ta 1½ paket bacon och skär i små bitar. Stek dessa i en het panna. Lägg ner en hackad gul lök och två finhackade vitlöksklyftor i pannan och låt fräsa med baconet en liten stund. På med lite salt och massor med grovmalen svartpeppar. Häll på 1 dl grädde och den färdigkokta pastan. Häll över massor av färskriven parmesanost och låt koka ihop några minuter. Servera med gröna ärtor och extra parmesanost. MUMS!
Idag hade vi lite finare pasta. Jag köpte hem Garofalo-pasta med formen lumaconi (ser ut ung som snigelskal). En pasta helt gjort på durumvete. Det fina med denna pastaform är att såsen och baconet hamnar så att säga inne i pastan vilket är praktiskt och gott.
Senaste kommentarer